Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Volenticsov gól bol najkrajší pocit kariéry


09.03.2011


Miroslav Volentics: "Veril som, že keď nastúpim aspoň na päť minút, nejaký gól dám. Bol nakoniec rozhodujúci, čo je niečo neskutočné."


BRATISLAVA 9. marca (SITA) - Bratislavská HANT Aréna sa v stredu podvečer odela do slávnostného hádzanárskeho šatu. Zaplnená triapoltisícová hala po celých 60 minút hnala slovenských reprezentantov vpred v kvalifikačnom súboji ME 2012 so Švédmi a napokon sa dočkala skvelého víťazstva 23:21. Sedemnásty tím z nedávnych majstrovstiev sveta zdolal štvrté mužstvo z tohto šampionátu. Navyše v Göteborgu sa 15. januára v priamom súboji Slovákov a Švédov zrodilo vysoké víťazstvo severanov 38:22. Aktuálny výsledok z Bratislavy nemá len nádych senzácie, či športovej pomsty, ale je už aj takmer potvrdením slovenského postupu na budúcoročné majstrovstvá Európy v Srbsku. 

   "Bolo to veľmi vyrovnané. Zlomilo sa to asi až na konci tým, že Rišo Štochl chytil niečo navyše a to bol zrejme rozhodujúci moment," opísal zlomový moment zápasu slovenský krídelník Miroslav Volentics. Jedna zo staronových tvárí v slovenskej reprezentácií nedostala počas stretnutia veľa príležitostí ukázať sa, ale záverečné gólové slovo patrilo práve tomuto krídelníkovi ŠKP Bratislava. Do konca zápasu zostávalo už len päť sekúnd a za stavu 22:21 mali Slováci loptu v držaní. Švédom nezostávalo iné, len skúsiť osobnú obranu a práve vtedy Antl peknou prihrávkou cez šírku bránkoviska našiel Volenticsa, ktorý zoči-voči nedal šancu Sjöstrandovi a pečatil na 23:21.

   "Veril som, že keď nastúpim aspoň na päť minút, nejaký ten gól dám. Bol napokon rozhodujúci, čo je niečo neskutočné. Keď sa to stalo, bol to asi najkrajší pocit, aký som zažil vo svojej športovej kariére," priznal v pozápasových emóciách M. Volentics. Na otázku, čo hovorí na neutíchajúcu podporu skvelého publika, rád poznamenal: "Neuveriteľné, že sa v Bratislave našlo 3500 ľudí, ktorí fandia hádzanej. Ďakujem všetkým, ktorí to zorganizovali a prišli. Čo sa týka odvety vo Švédsku, veľmi sa teším. Ja som ešte vo Švédsku nebol a verím, že aj tam niečo uhráme. Prečo nie..."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL