Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

M. Stráňovský spokojný, zaplnené hľadisko prekvapením


10.03.2011


M. Stráňovský: „Nečakali sme, že môžeme tento zápas vyhrať, no odohrali sme vynikajúce stretnutie a nakoniec zaslúžene zvíťazili."


Po víťazstve v dôležitom kvalifikačnom zápase nad reprezentačným výberom Švédska sme si zavolali k mikrofónu 6-gólového strelca zápasu , ľavé krídlo Slovenskej reprezentácie Martina Stráňovského. Aj jeho góly pomohli Slovensku zdolať semifinalistu posledných majstrovstiev sveta a priblížiť sa tak už len na jeden malý krôčik k postupu na ME v Srbsku. V zápase sa vyskytlo niekoľko zaujímavých momentov , v ktorých mal Martin prsty a na ktoré nám poskytol svoj pohľad. 

Vedeli sme, že majú pred nami rešpekt 

Víťazstvo 23:21 nad silným súperom nielen rozjasalo, ale hlavne postavilo na nohy vypredanú bratislavskú HANT Arénu, v ktorej vládla počas celého zápasu výborná atmosféra. Málokto snáď veril v skalp Švédska, dokonca ani samotní hráči neboli pred zápasom veľkí optimisti. „Nečakali sme, že môžeme tento zápas vyhrať, no odohrali sme vynikajúce stretnutie a nakoniec zaslúžene zvíťazili. Švédom síce chýbalo niekoľko hráčov, no v podobnej situácii sme boli aj my. Na Slovensko si neprišli po prehru, no vedeli sme , že majú pred nami rešpekt ,“ zdôrazňoval po zápase Stráňovský. Švédi sú známi svojou rýchlosťou či dravosťou, a práve o týchto aspektoch hry sme sa mohli presvedčiť na svetovom šampionáte, kde sme utrpeli v zápase so Švédmi zdecimujúcu porážku. Špeciálna taktika však naordinovaná nebola.“Nepripravovali sme sa nejako špeciálne. Tento velikán svetovej hádzanej nemá takmer žiadne slabé stránky a hocikto z mladých hráčov vie naskočiť v prípade potreby kedykoľvek do zápasu,“ ohodnotil kvalitu súpera ľavý „krídelník“ španielskeho klubu Ademar Leon. Po dlhšej úvahe sme však predsa len prišli na niečo, čo bolo treba pred zápasom doladiť. „V reprezentácii sa objavili hráči, ktorí sa v nej nevyskytujú tak často, a preto sme museli nacvičiť nejaké nové kombinácie,“ dodal Stráňovský. 


Na zábere zľava M. Mázák, M. Kopčo a M. Stráňovský bránia švéda Dodera.

Koncert v podaní Novozámčanov

V reprezentačnom výbere hádzanárov Slovenskej republiky sa po dlhšej prestávke objavil aktuálne najlepší strelec Slovenskej Extraligy Oliver Rábek. Novozámčan sa ľudom ukázal v dobrom svetle, podal výborný výkon, ktorý korunoval aj siedmimi presnými zásahmi do siete súpera. V počte gólov zaostal za Rábekom ešte jeden odchovanec Nových Zámkov, avšak iba o gól. Áno, hovoríme práve o Martinovi Stráňovskom a o spolupráci týchto dvoch mladých hráčov, ktorá priniesla svoje ovocie, keď zo súčtu gólov oboch reprezentantov vzišlo číslo 13. „Spolupráca s Oliverom mi vyhovovala. Počas prerušenej hry som mu vždy povedal čo spravíme, aký útok založíme. V mužstve sme vedeli, že disponuje dobrou strelou, vytvorili sme mu priestor a Oliver už potom vedel, čo má s loptou urobiť,“ okomentoval spoluprácu Novozámčanov starší z dvojice odchovancov. 25-ročný Stráňovský, ktorý bol v roku 2006 vyhlásený za najlepšieho hádzanára Slovenska, však ku koncu odpovede na otázku Rábekov výkon aj pochválil. „Oliver odohral vynikajúci zápas. Jeho góly boli veľmi dôležité a prišli v tých správnych chvíľach stretnutia,“ skonštatoval 6-gólový strelec. 


Na foto najlepší slovenský strelec zo zápasu so Švédskom Oliver Rábek bránený Svenssonom.

Nečakaná, no o to väčšia radosť... 

Po zbabraných majstrovstvách sveta sa Slovenská reprezentácia stretla prvý raz práve na zraze pred kvalifikačným dvojzápasom so Švédskom. Mnoho hráčov sa obávalo, že slovenský fanúšik zanevrie na hádzanú, no na prekvapenie väčšiny zaplnili diváci halu do posledného miesta. Prekvapený bol aj Martin. „Osobne som to nečakal, no keď sa k nám dostala správa, že lístky na zápas sú vypredané, veľmi nás to potešilo a podporilo. Ľudia boli skvelí a počas celého zápasu nás hnali vpred,“ začal komentovať Stráňovský svoju myšlienku a po chvíľke premýšľania ju takto dokončil, „množstvo divákov prilákalo hlavne meno súpera. Švédsko patrí k velikánom svetovej hádzanej, takže fanúšikovia sa prišli pozrieť na kvalitného súpera a ja verím, že videli aj veľmi dobrý zápas, neboli sklamaní a neľutujú svoje rozhodnutie zúčastniť sa na zápase,“ zamyslel sa hráč s číslom 24 na drese. Druhý kvalifikačný zápas je na programe v nedeľu. Opäť bude záležať na taktike a hlavne na starom známom – s čím príde súper. Švédi budú chcieť určite odčiniť prehru zo Slovenska pred svojimi fanúšikmi. „Po víťazstve v prvom zápase bude v tíme určite väčšia pohoda. So Švédmi sa len tak ľahko nevyhráva a nie to ešte na ich palubovke pred vlastnými divákmi. My nemáme čo stratiť. Vieme, že zápas bude ťažký, ale chceme si ísť do Švédska zahrať hádzanú, bez väčších stresov,“ dodal Martin Stráňovský na margo taktiky pre nedeľňajší zápas v Štokholme.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL