Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Baďura a Ondogrecula do Podgorice


11.03.2011


Naši arbitri sa v nedeľu predstavia v Čiernej Hore v rámci šlágra ženskej Ligy majstrov.


Kredit našich arbitrov v hádzanárskej Európe stúpa. Po tom, čo Peter Brunovský a Vladimír Čanda minulú nedeľu viedli prestížny súboj mužskej Ligy majstrov medzi francúzskym Montpellierom a maďarským Veszprémom (30:24), sa počas najbližšieho víkendu predstaví v zaujímavom súboji aj druhá slovenská dvojica arbitrov, ktorá rozhoduje špičkové európske súťaže. Michal Baďura a Jaroslav Ondogrecula totiž smerujú do Čiernej Hory, kde v nedeľu o 19.30 hod. budú viesť šláger 1. skupiny ženskej Ligy majstrov medzi domácou Budučnosťou Podgorica a rumunským Oltchimom Valcea. Oba tímy súperia o druhú postupovú priečku, na konte majú zatiaľ zhodne po štyri body a prvý vzájomný súboj sa skončil tesným víťazstvom Rumuniek 21:20. Pôjde teda o veľa a pre našich rozhodcov to bude skutočná skúška ohňom. O to viac im budeme na Balkáne držať palce.

Baďura a Ondogrecula majú v tejto sezóne na konte európskych pohárových súťaží zatiaľ tri stretnutia. Najprv sa začiatkom októbra predstavili v zápase mužskej Ligy majstrov vo Švajčiarsku, kde viedli duel Kadetten Schaffhausen a BM Valladolid (28:30). Potom v druhej polovici novembra absolvovali ďalší súboj rovnakej súťaže, tentoraz v Poľsku rozhodovali súboj Kielce - Barcelona (26:33). Ich doposiaľ ostatným predstavením na európskej klubovej scéne v tejto sezóne je spred dvoch týždňov zápas ženskej Ligy majstrov v ruskom Volgograde s nemeckým Lipskom (25:22).

Baďura a Ondogrecula doposiaľ v európskych pohárových súťažiach absolvovali desať stretnutí, premiéru si odkrútili 18. októbra 2008. V druhom kole mužského Pohára EHF cestovali do kosovskej Prištiny, kde viedli súboj s chorvátskym RK Nexe (30:35).      




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL