Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Heister spokojný po dvojzápase so Švédskom


14.03.2011


Zoltán Heister: "Určite sme spokojní. Našou hlavnou úlohou bolo nestratiť doma body so Švédmi, čo sme splnili"


ŠTOKHOLM 14. marca (SITA) - Slovenskí hádzanárski reprezentanti mali po nevydarenom vystúpení na januárových majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde sklamali herne i výsledkovo, náročnú úlohu. Jeden a pol mesiaca po spomenutom nezdare chceli v kvalifikačnom dvojzápase o postup na ME 2012 dokázať, že hádzanú hrať nezabudli. Do cesty sa im však postavili štvornásobní svetoví i európski šampióni Švédi. Senzačným stredajším triumfom v bratislavskej HANT aréne 23:21 sa to zverencom trénera Zoltána Heistera podarilo, v nedeľňajšej odvete v štokholmskej Globe Arena Hovet však nezopakovali kvalitný výkon spred štyroch dní a pred takmer 6-tisícovou návštevou podľahli 21:26.

   "Ťažko sme sa vyrovnávali so zraneniami dvoch kľúčových hráčov Dana Vala a Martina Straňovského z úvodu prvého polčasu. Z toho vyplývalo aj to množstvo technických chýb, ktorých sme sa dopustili. Mladí hráči cítili veľkú zodpovednosť a nevedeli sa vyrovnať s tlakom, v krátkom čase nedokázali zopakovať výkon zo stredy. Nebolo to z ich strany zlé, ale dnes to nestačilo. V útoku sme totiž stratili veľa lôpt, strieľali z nepripravených pozícií, pokazili prihrávky, z čoho súper ťažil. Aj keď sme už prehrávali o 10 gólov, chalani to nezabalili. Znovu zapli a stiahli výrazné vedenie súpera," vrátil sa kormidelník SR k prvej kvalifikačnej prehre v boji o ME 2012 v Srbsku.

   V kádri slovenského tímu prišlo v porovnaní s MS 2011 k početnej hráčske obmene. Heister dal v príležitosť až siedmim novým hráčom. Riskantný ťah mu vyšiel, keď z dvojzápasu so Švédmi vydolovali dva body. "Určite sme spokojní. Našou hlavnou úlohou bolo doma nestratiť s nimi body, čo sme splnili. Do Švédska sme išli s tým, že tu chceme odohrať dobrý duel. Chalani mali v podvedomí fakt, že cieľ je splnený a aj z toho zrejme vyplývalo trochu menšie percento bojovnosti. Pozitívom však je, že mladí nesklamali a do budúcnosti je na čom stavať," poznamenal Zoltán Heister.

   Jedným z "novicov" bol Oliver Rábek, ktorý skóroval v Bratislave sedemkrát. Najlepší strelec stredajšieho duelu sa v odvete tešil len z jedného presného zásahu. "Dalo sa očakávať, že si domáci dajú naňho väčší pozor. Oliver potrebuje nabrať skúsenosti z takýchto náročných zápasov, ale má predpoklady do budúcnosti. Musí však popracovať aj na spôsobe streľby," dodal Z. Heister na adresu novozámockého dlháňa.

 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL