Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Viazla hlavne hra v útoku


14.03.2011


Pivot hádzanárov SR Andrej Petro po prehre vo Švédsku: "V útoku sme sa motali a krížili, nevedeli sme nájsť cestu na prekonanie brankára súpera, Švédi totiž veľmi dobre bránili"


ŠTOKHOLM 14. marca (SITA) - Slovenskí hádzanári sa zo Švédska vrátia s prvou prehrou v kvalifikácii ME 2012. Slováci nedokázali nadviazať na stredajší výkon z Bratislavy, kde zdolali štvornásobných majstrov sveta 23:21 (13:11). "Naše domáce víťazstvo bolo veľkým úspechom, doslova senzáciou. V Štokholme sme prehrali o päť gólov, čo nie je zlý výsledok, ale chceli sme aj tu uhrať zabodovať, vlastnými chybami sme sa však pripravili o lepší rezultát. Nedarila sa nám hra v ofenzíve, v obrane to ešte bolo ako-tak, ale nešiel nám prechod do rýchlych protiútokov," uviedol po stretnutí v Globe Arena Hovet Radoslav Antl. Skúsený krídelník, ktorý bol s 5 gólmi najlepším strelcom tímu SR, videl dve hlavné príčiny prehry: "Moje góly ma potešili, ale družstvu to aj tak nepomohlo. S 15 technickými chybami by sme nevyhrali ani v Izraeli či Čiernej Hore, a nieto ešte na pôde 4. tímu zo svetového šampionátu. Zlomové bolo, že sme dostali 10 gólov z rýchlych protiútokov."

   Slovensko a Švédsko si body z tohtotýždňových kvalifikačných duelov podelili. "S bodovým ziskom z dvojzápasu so Švédmi som spokojný, s dnešným výkonom však nie. Ja som dúfal, že aspoň jeden bodík s nimi uhráme a my sme nad nimi doma vyhrali, čo je fantastické. Význam tohto úspešného výsledku si uvedomíme s odstupom času," tvrdí Csaba Szücs ml., ktorý teší súčasné postavenie slovenského družstva v tabuľke: "Naším cieľom pred začiatkom kvalifikácie bol postup. Predpokladali sme, že sa Čiernou Horou pobijeme o druhé postupové miesto a my sme po štyroch kolách na čele skupiny, čo je výborné."

   Slovenskí hádzanári sa v nedeľňajšej odvete trápili predovšetkým v ofenzíve. "V útoku sme sa motali a krížili, nevedeli sme nájsť cestu na prekonanie brankára súpera, Švédi totiž veľmi dobre bránili," poznamenal pivot Andrej Petro, ktorý verí, že postupové snaženie dotiahne so spoluhráčmi do úspešné konca: "Máme pred sebou ešte dva zápasy, v ktorých urobíme všetko pre spečatenie nášho postupu - ak sa bude dať, tak aj z prvého miesta.

   Švédsky krídelník Jonas Källman vyzdvihol bojovnosť slovenského tímu a na margo aktuálnej situácie v tabuľke 4. skupiny poznamenal: "Spolu so Slovákmi máme veľmi dobré vyhliadky na postup. Zo zostávajúcich dvoch súbojov stačí obom družstvám získať bod. My sa s tým však neuspokojíme, naším cieľom je prvenstvo v tabuľke, vďaka čomu by sa nám na ME mohli ujsť prijateľnejší súperi."



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL