Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

V nominácii proti Rakúsku aj nováčikovia Ďuriš a Boháč


17.03.2011


Nominácia hádzanárov SR na medzištátny priateľský zápas s Rakúskom (12.04.2011 v Tullne)


BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA 17. marca (SITA) - Hádzanárov Slovenska pred vyvrcholením bojov v kvalifikácii ME 2012 otestujú Rakúšania. Zverenci trénera Zoltána Heistera sa po krátkom zraze predstavia v utorok 12. apríla v rakúskom Tullne (začiatok duelu nie je ešte definitívne stanovený), kde nastúpia proti lídrovi 5. kvalifikačnej skupiny.

   V nominácii SR figuruje 14 hráčov, z ktorých je osem z najvyššej domácej súťaže a šesť pôsobí v maďarskej lige. V kádri tentoraz chýbajú osvedčené legionárske opory - R. Štochl, Kopčo, M. Straňovský, D. Valo, Cs. Szücs ml. a P. Kukučka. Nováčikmi vo výbere sú dvaja extraligisti - spojka Ľubomír Ďuriš (Považská Bystrica) a brankár František Boháč (Košice). Slováci majú naplánovaný zraz na 10. apríla.

   Jedným z dvojice debutantov v mužskom národnom tíme je Ľubomír Ďuriš. Odchovanca považskobystrickej hádzanej potešila pozvánka od kouča Heistera. "V ostatných rokoch dosahujú muži pekné úspechy. Nečakal som, že sa ocitnem v nominácii. Pre mňa je to výzva, že mi tréner dal možnosť a do reprezentácie sa teším. Nemám čo stratiť, pokúsim sa ukázať v čo najlepšom svetle. Dúfam, že sa mi podarí zaujať dobrým výkonom, ktorým by som sa odvďačil za dôveru," uviedol pre agentúru SITA 23-ročný hádzanár, ktorý hráva vo svojom klube na strednej spojke: "Niekedy hrám aj na iných postoch, ale predpokladám, že v reprezentácii so mnou tréner ráta práve do stredu na rozohrávku. Netuším, v akom zložení nastúpia Rakúšania, ale určite to bude náročný zápas a dobrá previerka pre náš výber zložený z hráčov pôsobiacich doma a v Maďarsku," poznamenal Ďuriš, ktorý si obliekol dres juniorskej reprezentácie SR na MS 2007 v Macedónsku pod vedením kouča Jána Hianika.

   Zásluhou Ľubomíra Ďuriša majú Považania opäť zastúpenie v reprezentačnom družstve mužov. "Momentálne prežívame v klube úspešné obdobie. Darí sa nám v extraligovej súťaži a celkom to ide aj mne osobne. Dúfam, že nám to vydrží. Väčšinou som nezvykol dávať veľa gólov, ale v aktuálnej sezóne mi to tam padá," poznamenal s vyše sto gólmi momentálne jeden z najlepších kanonierov najvyššej slovenskej súťaže.

Nominácia hádzanárov Slovenska na prípravný zápas proti Rakúsku (12. 4. 2011 v Tullne):

Brankári: Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.), František Boháč (1. MHK Košice)
   
Pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
   
Krídla: Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Viktor Szapu (HC Štart Nové Zámky)
   
Spojky: Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Vladimír Guzy (1. MHK Košice), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica)



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL