Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Tarhai po sezóne prestupuje do Bernu


18.03.2011


Slovenský hádzanársky reprezentant Ladislav Tarhai ml. prestúpi po skončení sezóny do švajčiarskeho klubu BSV Bern Muri


BERN 18. marca (SITA) - Slovenský hádzanársky reprezentant Ladislav Tarhai ml. zmení po sezóne 2010/2011 pôsobisko v rámci najvyššej švajčiarskej súťaže. Dvadsaťšesťročný Bratislavčan prestúpi z tímu Pfadi Winterthur Handball do družstva BSV Bern Muri, s ktorým podpísal kontrakt do roku 2013. Tarhai by mal v súčasnosti v 7. mužstve tabuľky NLA nahradiť na poste spojky Stephana Leisera, ktorý sa stane v lete otcom a končí svoju kariéru.

   "Prežil som vo Winterthure pekné časy. Určite nebudem v zlom spomínať na tamojšie pôsobenie, ale päť rokov je už dlhá doba a chcel som vyskúšať niečo nové. Teším sa na novú výzvu, aj na Srba Gorana Cvetkoviča, ktorý bol mojím spoluhráčom, keď som začínal vo Winterthure," uviedol pre agentúru SITA na margo svojho prestupu Tarhai, ktorého dvojročný kontrakt s BSV vstúpi do platnosti 1. 

   V Berne majú zrejme dobré skúsenosti so slovenskými hádzanármi. V minulosti tam pôsobili Daniel Valo, Peter Hlavtúr či Michal Baran. "V tomto súťažnom ročníku sa môjmu novému klubu až tak nedarí. Aj angažovaním posíl sa buduje nové družstvo a v nadchádzajúcej sezóne mal prísť útok na medailové pozície," poznamenal Ladislav Tarhai ml., pre ktorého je aktuálna sezóna už piatou v drese Winterthuru, kde patrí k oporám družstva. V 127 ligových dueloch za Pfadi dosiahol 456 gólov.

   Takmer dva metre vysoký a vyše sto kilogramov vážiaci Tarhai patrí do súčasného kádra slovenskej reprezentácie mužov, za ktorú si zahral aj na MS 2011 vo Švédsku (SR obsadila až 17. miesto). Pôvodne figuroval v nominácii trénera Zoltána Heistera aj na dvojzápas kvalifikácie ME 2012 proti Švédom, ale vyradilo ho zranenie ramena. "Ešte stále nie som fit a zatiaľ netrénujem. Lekári mi povedali, že ak si dám teraz rameno do poriadku a budem si naň dávať pozor, nebude nutná operácia. S tréningom by som mal začať približne o dva - tri týždne. Pokiaľ budem zdravotne fit a reprezentačný kouč ma zavolá, opäť veľmi rád prídem do národného tímu. Chcel by som stihnúť júnové kvalifikačné zápasy a byť pri potvrdení nášho postupu na ME do Srbska," priblížil svoj súčasný zdravotný stav bývalý hráč bratislavského ŠKP.

   Na stretnutia so Švédskom povolal Heister namiesto Tarhaia Novozámčana Olivera Rábeka, ktorý bol so 7 gólmi najlepším strelcom a jedným z hlavných strojcov senzačného víťazstva (23:21). "Jedným slovom paráda. Bol som nadšený z toho, že sme si dokázali poradiť s takým kvalitným súperom i atmosféry v Bratislave. Aj môj otec tvrdil, že takú kulisu zažil možno raz v živote," dodal syn svojich v hádzanárskych kruhoch známych rodičov Ladislava st. a Renaty.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL