Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Kadetky na kvalifikáciu do Bieloruska pre postup na ME


24.03.2011


Kvalifikácia ME 2011 v hádzanej hráčok do 17 rokov - Slovenky v Mogiľove s cieľom vybojovať si v konkurencii Bieloruska, Švédska a Fínska jednu z dvoch postupových priečok


Hádzanárska reprezentácia kadetiek Slovenska odcestuje vo štvrtok do bieloruského Mogiľova, kde sa v dňoch 25. - 27. marca 2011 predstaví na kvalifikačnom turnaji o účasť na majstrovstvách Európy hráčok do 17 rokov. V 3. skupine si postupne zmeria sily s Bieloruskom (piatok o 15.00 h SEČ), Fínskom (sobota o 15.00 h SEČ) a Švédskom (nedeľa o 12.00 h SEČ), pričom miestenku na šampionát v Česku (23. 6. - 3. 7. 2011) si vybojujú prvé dva tímy. "S Bieloruskami sme sa stretli trikrát a všetky tri duely na domácej pôde sme vyhrali. Je predpoklad, že by sme si s nimi mali poradiť aj u nich, hoci v domácom prostredí budú nepríjemné. Nad Fínkami sme zvíťazili o šesť gólov vo Švajčiarsku, takže dievčatá si na severanky tiež trúfajú. Keď zvládneme tieto dva zápasy, môžeme si veriť aj proti Švédkam, ktoré sú vzhľadom na úroveň hádzanej v ich krajine favoritkami skupiny," uviedol pre agentúru SITA vedúci družstva kadetiek SR Ivan Sverák.

Zverenky trénerky Dariny Sverákovej absolvovali záverečnú časť prípravy na kvalifikáciu v Bratislave. Jej súčasťou bol aj priateľský duel s Češkami, ktorý odohrali v stredu podvečer a bol generálkou pred súbojmi o postup na ME. "V družstve máme viacero opôr, ide predovšetkým o hráčky spojkového radu. Žiaľ, chýbajú nám dve dlhodobo zranené dievčatá - stredná spojka Petra Varjassiová a krídlo Romana Krajčovičová. Dúfajme, že nominované hráčky ich plnohodnotne nahradia," dodal Sverák.

V 16-člennom kádri mladých Sloveniek sú iba hráčky z domácich klubov, štvornásobné zastúpenie majú UDHK Nitra, MHK Bytča a Iuventa Michalovce.

Zloženie skupín v kvalifikácii (25. - 27. 3. 2011) o postup na ME 2011 v hádzanej hráčok do 17 rokov v Česku (23. 6. - 3. 7. 2011):
1. skupina: Dánsko, Srbsko, Rakúsko, Turecko,
2. skupina: Španielsko, Chorvátsko, Švajčiarsko, Island,
3. skupina: Švédsko, Slovensko, Fínsko, Bielorusko,
4. skupina: Nórsko, Nemecko, Bulharsko, Azerbajdžan,
5. skupiny: Maďarsko, Litva, Poľsko, Grécko,
6. skupina: Holandsko, Rumunsko, Arménsko, Izrael,
7. skupina: Rusko, Macedónsko, Čierna Hora, Portugalsko,
8. skupina: Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina.

Nominácia kadetiek Slovenska na kvalifikačný turnaj 3. skupiny (Mogiľov/Biel.), brankárky: Anna Kvasnicová (HK Štart Trenčín), Lenka Janešíková (MHK Bytča), Simona Csáková (UDHK Nitra), pivotky: Barbora Königová (UDHK Nitra), Natália Csenkeyová (ŠKP Bratislava), krídelníčky: Jana Tabaková (Iuventa Michalovce), Darina Šichmanová (MHK Bytča), Diana Tomášechová (ŠKP Bratislava), Lea Poórová (Inter Bratislava), spojky: Alica Kostelná, Nikola Ďuriníková (obe MHK Bytča), Jana Špaková, Mária Olšovská, Barbora Fuleková (všetky Iuventa Michalovce), Martina Sláviková, Karin Bujnochová (obe UDHK Nitra).

Realizačný tím:
hlavná trénerka: Darina Sveráková,
asistentka trénerky: Zuzana Školková,
vedúci družstva: Ivan Sverák,
lekárka: Mária Luliaková,
fyzioterapeut: Marin Kasakov.

Program zápasov 3. skupiny, piatok 25. 3.: 15.00 h SEČ Švédsko - Fínsko, 17.30 Slovensko - Bielorusko, sobota 26. 3.: 15.00 h SEČ Fínsko - Slovensko, 17.00 Bielorusko - Švédsko, nedeľa 27. 1.: 12.00 h SELČ Švédsko - Slovensko, 13.00 Fínsko - Bielorusko.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL