Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slavia krok od triumfu, Iuventa k 1.miestu pred play-off


25.03.2011


Aj v 24. kole súboj na diaľku o celkového víťaza 9. ročníka hádzanárskej interligy.


Tri kolá pred koncom základnej časti, ktorá určí konečné poradie spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok WHIL 2010/2011, ešte nie je známy jej víťaz. Po nadchádzajúcom víkende však už môže byť všetko inak, lebo hráčky DHC Slavia Praha delí už len posledný krôčik od celkového prvenstva v 9. ročníku a obhajoby svojho minuloročného triumfu.

Slavistky cestujú v 24. kole na Slovensko a v nedeľu sa v úlohe favorita predstavia na palubovke HK Danlog Partizánske, kde potrebujú na definitívu zabodovať. Možno však budú mať dôvod na radosť už v sobotu večer, keď ich najväčší konurent a jeden z dvoch tohtosezónnych premožiteľov Iuventa Michalovce privíta HK Slovan Duslo Šaľa. Ak Michalovčanky zaváhajú, teda stratia čo i len bod, Pražanky môžu oslavovať, pretože momentálne majú na čele šesťbodový náskok.

Ak by vyšla jedna z týchto dvoch možností, druhýkrát v histórii interligy bude prvenstvo patriť českému klubu. Štyri celkové triumfy má na svojom konte Iuventa Michalovce (2005, 2006, 2007, 2009), dva Slovan Duslo Šaľa (2004, 2008) a jeden rakúske Hypo Niederösterreich (2003) a DHC Slavia Praha (2010).

Hráčkam Iuventy Michalovce nepôjde v sobotu len o udržanie si nádeje na víťazstvo v interlige, ale aj o potvrdenie postavenia ako najlepšieho tímu zo SR a tým pádom aj o zabezpečenie si najvýhodnejšej pozície pred play-off. Postup do vyraďovacích bojov môže v sobotu spečatiť úradujúci slovenský šampión ŠKP Bratislava, ktorý doma hostí družstvo Sokol Poruba. Krok k záchrane bude chcieť spraviť HK Štart Trenčín, ale na jeho vlastnej palubovke sa mu do cesty postaví pod vedením trénera Tomáša Kuťku napredujúci DHK Baník

Program zápasov 24. kola spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL), sobota 26. 3.: Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa (17.30), ŠKP Bratislava - Sokol Poruba (17.30, ŠH Jégého), HK Štart Trenčín - DHK Baník Most (18.30), TJ Házená Jindřichov Hradec - Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou (18.00), nedeľa 27. 3.: HK Danlog Partizánske - DHC Slavia Praha (15.30), DHK Olomouc - Sokol Písek (16.00), HC Zlín - HC Britterm Veselí nad Moravou (17.00).

Zdroj: SITA, foto: Alex WIPF



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL