Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Iuventa v šlágri 25. kola zdolala pražskú Slaviu


28.03.2011


Hádzanárky Michaloviec pripravili víťazovi WHIL vôbec prvú prehru na ihrisku súpera v tejto sezóne.


V pondelok bola v rámci predohrávaného 25. kola ženskej WHIL na programe ozajstná lahôdka v podobe súboja najlepších dvoch tímov na východe republiky, v ktorom Michalovce hostili už istého víťaza základnej časti Slaviu Praha. Práve Zemplínčanky dokázali ako prvé v tejto sezóne vziať body zošívaným a vďaka pondelňajšiemu víťazstvu 29:26 (15:13) sú zároveň prvým celkom vo WHIL, ktorý dokázal Slavii vziať na vlastnej pôde čo i len bod. Dvojbodový zápis zverenkýň trénera Dušana Daniša je cennejší o to viac, že kvôli chorobe či zraneniu nemohli nastúpiť dve kľúčové hráčky, Kalaninová a Tobiašová. Michalovská omladina sa však súpera zvučného mena nezľakla a podporovaná vypredaným hľadiskom dosiahla už šieste víťazstvo za sebou.
 
Iuventa Michalovce - DHC Slavia Praha 29:26 (15:13)

Najviac gólov: Bachirievová 8/3, Polláková 6, Wollingerová 5 - Kutlvašrová 7/4, Jedličková 5/2, Romanczinová 5. Pok. hody: 3/3 - 7/6, vylúčené: 2 - 4, rozhodovali: Baďura a Ondogrecula (obaja SR), 1300 divákov.



V súboji najlepších tímov z Česka a Slovenska sa zrodilo víťazstvo Iuventy, ktorá pripravila pražskej Slavii vôbec prvú stratu bodov vonku v tejto sezóne. Od začiatku bol šláger predohrávaného 25. kola vyrovnaný a Zemplínčankám sa v závere prvého dejstva podarilo dostať do dvojgólového vedenia (15:13). Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, domácim sa už podarilo utiecť aj na rozdiel štyroch gólov, v závere Slavia dokázala znížiť na 26:28, hektický záver patril Michalovčankám, ktoré aj napriek citeľnému oslabeniu (chýbalo im 5 hráčok základnej zostavy) dokázali zdolať už istého víťaza základnej časti WHIL.

Zdroj: SITA



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL