Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Bánovce získali skalp úradujúceho majstra SR


02.04.2011


Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou - ŠKP Bratislava 31:26 (15:13)


Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou - ŠKP Bratislava 31:26 (15:13)

Najviac gólov: Geričová 12/3, A. Tóthová 8/1, I. Bahýlová 5 - H. Janšáková 12/6, Z. Rychtárechová 5, Štetáková 4
Pok. hody: 5/4 - 6/6, vylúčené: 4 - 5, ČK: H. Janšáková (ŠKP) za tri vylúčenia, rozhodovali: Daňo a Sabol (obaja SR), 450 divákov

Zostavy

BHaK: Vargová, Babicová, Ladicsová - Gašparovičová, Tóthová, Petríková, Hrubá, Michalíčková, Surovčíková, Bahýlová Ivana, Gogová, Bahýlová Zuzana, Sušec, Turková. 
Tréner: Ivan Pompoš

ŠKP: Škvareninová – Rychtarechová, Majzúchová, Kochánová, Levičková, Globanová, Štetáková, Kováčová, Gáborová, Marčeková,Janšáková Hana, Janšáková Zuzana, Kodajová Dominika. 
Tréner: Peter Olšavský

Zápas 25.kola WHIL medzi domácim BHaK-om a ŠKP Bratislava sľuboval určite zaujímavú hádzanú, keďže sa oba tímy pred zápasom nachádzali v tabuľke pod sebou. Lepšie na tom boli Bánovce, ktoré mali pred siedmym ŠKP náskok štyroch bodov. Domáce hádzanárky nastúpili do zápasu s odhodlaním zvíťaziť a svoje ciele začali napĺňať už od úvodných minút zápasu. Skóre stretnutia otvorila domáca Tóthová. Bánovce sa tak dostali do vedenia a to si z rúk už nepustili do konca stretnutia. Hráčky ŠKP celý zápas len doťahovali jednogólový, respektíve dvojgólový náskok BHaK-u. Bánovčanky im nedovolili vyrovnať jednak dobrou obranou a taktiež aj prispením brankárky Evy Vargovej, ktorá podržala svoje družstvo vždy, keď to najviac potrebovalo. Zahanbiť sa nedala ani jej protivníčka na strane ŠKP Škvareninová. Aj jej úspešné zásahy držali Bratislavčanky v hre o body a vyrovnaný prvý polčas potvrdzuje aj skóre 15:13, keď sa v závere potvrdilo staré známe pravidlo nedáš – dostaneš. Bratislavčanky mali možnosť na vyrovnanie, no v rozhodujúcej chvíli stratili loptu a Ivana Bahýlová ukončila prvý polčas pätnástym gólom svojho družstva. Aj prvé minúty druhej „tridsať minútovky“ kopírovali len priebeh tej prvej. Bánovčanky strieľali góly zaisťujúce vedenie, hostky z Bratislavy doťahovali. Výraznejší zlom nastal v 50.minúte, kedy domáce hádzanárky odskočili svojmu súperovi a vytvorili si náskok štyroch gólov. Tréner Olšavský si vzal time-out, aby upokojil svoje zverenkyne, no tým už chýbali na záverečný nápor sily, navyše Bánovčanky nielen, že svoj náskok kontrolovali, ale do záverečného hvizdu ho ešte navýšili o gól. V zápase tabuľkových susedov tak porazili svojho prenasledovateľa, bratislavské ŠKP, o 5 gólov v pomere 31:26. Na oboch stranách boli dve dvanásťgólové hráčky. Za domácich prispela k víťazstvu Slovinka Laura Gerič, za hostky strelila takmer polovicu všetkých gólov svojho družstva Hana Janášková.


Po dnešnom zápase je tak jasné už aj rozdelenie semifinálových dvojíc slovenského play-off, hoci základná časť sa oficiálne skončí 26.kolom budúci týždeň. Bánovský BHaK, nováčik vo WHIL, sa stretne so Šaľou a a úradujúceho majstra SR, bratislavské ŠKP, čakajú zápasy s Michalovcami.

Tomáš Kyselica



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL