Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová na odchode z Oldenburgu


04.04.2011


Slovenská hádzanárka Lýdia Jakubisová po sezóne mení pôsobisko, smeruje k Petre Popluhárovej do tímu Thuringer HC.


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lýdia Jakubisová po roku opäť zmení dres. Od sezóny 2011/2012 už nebude súčasťou nemeckého klubu VfL Oldenburg, do ktorého prestúpila pred aktuálnym súťažným ročníkom z konkurenčného DJK/MJC Trier a podľa zmluvy v ňom
mala zotrvať dva roky. "Áno, je to pravda. V Oldenburgu po tejto sezóne končím. Veľká škoda, pretože sa tu hrá super hádzaná. Žiaľ, v klube sa vyskytli finančné problémy a ja sa vzhľadom na to, že mám aj rodinu, musím pozerať na istotu," uviedla pre agentúru SITA Lýdia Jakubisová.

Internetový portál Nordwest-Zeitung vo svojej správe uvádza, že Oldenburg má finančne zviazané ruky a nemôže si ďalej dovoliť hráčku kvalít Jakubisovej. "Lýdia je jedna z dvoch - troch hráčok, s ktorými sa žiaľ musíme rozlúčiť," poznamenal šéf VfL Peter Görgen.

Dvadsaťdeväťročná ľaváčka schopná hrať na poste spojky a krídelníčky sa hneď po svojom príchode vlani v lete zarazila medzi opory semifinalistu Pohára EHF a v súčasnosti piateho tímu I. bundesligy. Autorka zatiaľ 97 gólov Jakubisová je podľa článku nwzonline.de jedinou živiteľkou svojej rodiny (má jednu dcéru), a preto je odkázaná na príjem z hádzanej. VfL je však po vypadnutí hlavného sponzora pod finančným tlakom a musí znížiť rozpočet z 900 na 500-tisíc eur.

Rodáčka z Bojníc má údajne namierené do družstva lídra I. bundesligy Thuringer HC, kde pôsobí jej spoluhráčka z národného tímu Slovenska Petra Popluhárová. "So spomenutým klubom som v kontakte, ale ešte som zmluvu na budúcu sezónu s nikým nepodpísala," dodala pre SITA Lýdia Jakubisová, pre ktorú by bol Thuringer HC štvrtou zastávkou v Nemecku. Okrem jednej sezóny vo VfL Oldenburg a jednej DJK/MJC Trier pôsobila aj v HSG Sulzbach/Leidersbach, ktorý neskôr vystupoval pod názvom Rhein-Main Bienen.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL