Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

V nominácii žien SR aj A. Tóthová a dve nové brankárky


06.04.2011


Nominácia hádzanárok Slovenska na medzištátne zápasy v Srbsku


Tréner hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska oznámil nomináciu na dva medzištátne priateľské zápasy proti Srbsku. V 16-člennom výbere trénera Štefana Katušáka je šesť legionárok a desať hráčok z domácej WHIL. Novickami sú dve brankárky Simona Súlovská z Partizánskeho a Martina Túrociová zo Šale. "Súlovská chytala v minulosti za mládežnícke reprezentácie a momentálne podáva dobré výkony v interligových zápasoch. Túrociová má tiež predpoklady, je to vysoká brankárka. Uvidíme, ako sa chytia šance, ktorú dostanú," poznamenal pre agentúru SITA kormidelník SR, ktorý sa musí zaobísť bez niektorých mladých hráčok. Tie totiž v tomto termíne čaká kvalifikácia o postup na ME junioriek.

Z nominovanej šestnástky visí ešte otáznik nad štartom spojky michalovskej Iuventy Alžbety Pollákovej. "Z klubu nám poslali lekársku správu. Má problémy s ramenom, ešte sa k tomu musí vyjadriť reprezentačný lekár," dodal Š. Katušák. Slovenky majú zraz naplánovaný na nedeľu 17. apríla v Hlohovci. Prvý duel proti Srbkám odohrajú v Zrenjanine v stredu 20. apríla o 18.00 h, odveta je na programe na druhý deň vo štvrtok 21. 4. od 17.00 h v Kikinde.

Nominácia hádzanárok Slovenska na dva medzištátne zápasy v Srbsku (20. a 21. apríla v Zrenjanine a Kikinde), brankárky: Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská (HK DANLOG Partizánske), pivotky: Michaela Kovaličková (HK Štart Trenčín), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Team Esbjerg/Dán.), Zuzana Hollá (Iuventa Michalovce), Simona Pileková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK DANLOG Partizánske), spojky: Lýdia Jakubisová (VfL Oldenburg/Nem.), Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Martina Školková, Veronika Pajtášová (obe Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou), Alžbeta Polláková (Iuventa Michalovce), Zuzana Žideková (HK Štart Trenčín).

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL