Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenské kadetky pri žrebe ME až v 4. koši


07.04.2011


Kadetská reprezentácia hádzanárok SR spozná v piatok zloženie svojej základnej skupiny na ME 2011 v Česku.


Slovenské kadetské reprezentantky v hádzanej sa pred necelými dvoma týždňami tešili z postupu na majstrovstvá Európy hráčok do 17 rokov v Česku a v piatok večer po 18.00 h spoznajú mená svojich súperov v základnej skupine na 10. kontinentálnom šampionáte tejto vekovej kategórie, ktorý sa uskutoční v termíne 23. júna - 3. júla 2011 v Brne (Nová hala Vodova) a Zlíne (športová hala Euronics).

Pri žrebovaní vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) bude v osudí 16 reprezentácií. Družstvá z prvých miest v kvalifikačných skupinách boli nasadené do prvých dvoch košov, tímy z druhých priečok zaradili do tretieho a štvrtého koša. Mladé Slovenky, ktoré skončili na turnaji 3. skupiny v bieloruskom Mogiľove na 2. pozícii za Švédkami, sa ocitli až v štvrtom koši. "Je to škoda, lebo sme si mysleli, že by sme sa mohli dostať do tretieho koša. S tým však nič nenarobíme. Súperov do skupiny si vopred nevyberáme. Koho nám žreb prisúdi, s tým budeme musieť hrať," poznamenal pre agentúru SITA vedúci družstva Ivan Sverák.

Žreb rozdelí 16 účastníkov ME do štyroch štvorčlenných základných skupín, pričom Česko ako organizátor si na záver piatkovej procedúry vyberie skupinu, v ktorej chce účinkovať.

Nasadenie tímov do výkonnostných košov pred žrebovaním základných skupín na ME 2011 v hádzanej hráčok do 17 rokov v Česku (23. 6. - 3. 7.):
1. kôš: Dánsko, Rusko, Nórsko, Francúzsko,
2. kôš: Maďarsko, Rumunsko, Švédsko, Španielsko,
3. kôš: Česko, Holandsko, Nemecko, Chorvátsko,
4. kôš: Rakúsko, Slovensko, Poľsko, Portugalsko.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL