Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

V sobotu záverečné kolo WHIL


08.04.2011


Duslo Šaľa ešte zabojuje o bronzovú medailu.


V sobotu je na programe záverečné 26. kolo základnej časti spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL. Na čele tabuľky sú karty rozdané, Slavia Praha má už dlhšie zabezpečenú obhajobu lanského prvenstva a Iuventa Michalovce, štvornásobný víťaz (2005, 2006, 2007 a 2009) obsadí striebornú priečku a dekorovať ich bude po stretnutí s Porubou najvyššia generalita SZH v zastúpení prezidenta Jaroslava Holešu a generálneho sekretára Martina Simonidesa. Veľký boj sa zrejme strhne o konečnú bronzovú priečku. Najbližšie k nej má momentálne Zlín (34 bodov), lenže ten v sobotu hostí suveréna na ihrisku súperov Slaviu Praha. Tá síce naposledy prehrala v Michalovciach, lenže predtým rovné dva roky v 23 zápasoch vonku za sebou nestratila ani bod. O jeden bod menej ako Zlín majú na konte Veselí nad Moravou a Šaľa. Veselí cestuje v sobotu na pôdu Písku, pre ktorý to bude existenčný zápas v boji o české play-off, nuž a Šaľa sa predstaví v Trenčíne, ktorý už vie, že neskončí lepšie ani horšie ako jedenásty. Vzájomné stretnutia Šale a Veselí nad Moravou (24:24 a 27:24) hovoria pre Duslo, nuž nechajme sa prekvapiť. Istotu šiestej priečky v konečnej tabuľke WHIL má aj nováčik z Bánoviec nad Bebravou, ktorý sa v susedskom derby predstaví na palubovke už zostupujúceho Partizánskeho.

Isté sú už aj dvojice slovenského semifinále play-off, Iuventa Michalovce sa v repríze dvoch predchádzajúcich finále stretne s ŠKP Bratislava, ktorý v troch predchádzajúcich ročníkoch zakaždým siahol na zlato, a Šaľa si zmeria sily s ambicióznym nováčikom z Bánoviec nad Bebravou. Úvodné dve stretnutia sú na programe 30. apríla, respektíve 1. mája 2011.

Program 26. kola, sobota 9. 4. 2011 o 18.00 hod.: Olomouc - Most, Písek - Veselí nad Moravou, Trenčín - Šaľa, Zlín - Slavia Praha, Partizánske - Bánovce nad Bebravou, ŠKP Bratislava - Jindřichuv Hradec, Michalovce - Poruba.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL