Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Hačko od novej sezóny do Bietigheimu


13.04.2011


Slovák Miloš Hačko od sezóny 2011/2012 novou brankárskou jednotkou nemeckého druholigového SG BBM Bietigheim


Slovenský hádzanársky brankár Miloš Hačko (narodený 26. 3. 1974) bude od nasledujúcej sezóny jednotkou nemeckého druholigového tímu SG BBM Bietigheim. Tridsaťsedemročný gólman momentálne pôsobí v družstve účastníka I. bundesligy HSG Wetzlar, kde je jeho spoluhráčom krajan Daniel Valo. Bietigheim angažoval Hačka len deň po tom, čo oznámil ukončenie spolupráce so súčasným brankárskym duom Benjamin Krotz - Mathias Lenz, ako druhú posilu pre nadchádzajúci ročník po ľavákovi Timovi Coorsovi z Varelu. "Teším sa na novú výzvu v Bietigheime, predovšetkým na novú spojenú II. bundesligu, ktorá bude oveľa kvalitnejšia ako súčasný model so skupinou Juh a Sever. V tejto súťaži už nebudú žiadne ľahké zápasy s 15-gólovými rozdielmi. Liga bude atraktívna nielen pre nás hráčov, ale aj pre divákov a sponzorov. Osobne by som chcel pomôcť družstvu dobrými výkonmi a dosiahnuť v tabuľke jednociferné umiestnenie," citoval bietigheimerzeitung.de Hačka, ktorý sa s vedením SG BBM dohodol na dvojročnom kontrakte do roku 2013 s ročnou opciou.

Miloš Hačko prestúpil vlani z druholigového klubu TUSPO Obernburg do Wetzlaru, s ktorým uzavrel dvojročnú zmluvu do júna 2012. Jeho súčasný zamestnávateľ však angažoval rakúskeho reprezentanta Nikolu Marinoviča a predĺžil kontrakt s konkurentom medzi tromi žrďami Nikolaiom Weberom, preto príde po vzájomnej dohode k rozviazaniu zmluvného vzťahu. "Po príchode Marinoviča a predĺžení spolupráce s Weberom by sa Miloš ocitol v náročnej situácii. On je ambiciózny profesionál, ktorý chce chytať. U nás by však od leta neboli na to optimálne predpoklady," vysvetlil riaditeľ HSG Wetzlar Björn Seipp.

Vedenie SG BBM Bietigheim vyjadrilo veľkú spokojnosť s angažovaním 30-násobného reprezentanta SR. Svedčia o tom aj slová vrcholného predstaviteľa klubu Tima Schöna: "Nielen pre hádzanárskych odborníkov je bývalý slovenský reprezentant absolútna špička na svojom poste. Miloš Hačko má brankárske kvality, navyše pri rokovaniach urobil dojem, podľa ktorého dobre zapadne do nášho družstva." Na novú brankársku jednotku sa teší aj tréner Bietigheimu Jochen Zurn: "Získali sme absolútnu brankársku osobnosť, akú sme doteraz nemali. S jeho kvalitami a skúsenosťami je to pravá jednotka pre náš tím." Družstvu SG BBM Bietigheim patrí momentálne v tabuľke II. bundesligy - skupina Juh 3. priečka.

Miloš Hačko sa pred MS 2011 vo Švédsku ocitol v širšej 28-člennej nominácii reprezentácie Slovenska, v konečnom výbere trénera Zoltána Heistera však už nefigurovalo jeho meno. Takmer dvojmetrový brankár (195 cm) pôsobí v Nemecku od roku 2004. Najskôr chytal jednu sezónu za SG Werratal, potom absolovoval päť ročníkov v drese TUSPO Obernburg a teraz nasledoval rok v HSG Wetzlar. V minulosti bol tiež gólmanom Trnavy, Nových Zámkov a rakúskeho Gänserndorfu.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL