Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Ďurišova premiéra úspešnejšia herne ako výsledkovo


13.04.2011


Pre hádzanára Ľubomíra Ďuriša by bola pozvánka na júnové zápasy kvalifikácie ME 2012 čerešničkou na torte v tejto sezóne.


TULLN/POVAŽSKÁ BYSTRICA 13. apríla (SITA) - Slovenskí hádzanári podľahli v utorok večer v Tullne v prípravnom zápase domácemu Rakúsku 26:28 (11:12). Jedným zo siedmich nováčikov vo výbere trénera Zoltána Heistera zloženom z extraligových hráčov doplnených o kvarteto legionárov bol Ľubomír Ďuriš.

"Na začiatku som pociťoval určitý rešpekt, ale keď som sa dostal na palubovku, opadlo to zo mňa a hralo sa mi celkom dobre. Užíval som si každú chvíľu na palubovke. Sám som bol prekvapený, že som necítil žiadny tlak. Bez stresu som odohral na strednej spojke približne polovicu stretnutia. Hoci som sa nevyhol chybám, s mojím výkonom som celkom spokojný," povedal pre agentúru SITA na margo svojho debutu v národnom tíme Ľ. Ďuriš. Ten mohol byť aj víťazný, koniec duelu však vyšiel lepšie domácim, ktorí dvoma gólmi od stavu 26:26 rozhodli o osude zápasu. "Škoda tej prehry. Mňa nevynímajúc, urobili sme dosť technických chýb, čo určite zavážilo pri konečnom výsledku. Rakúšania nehrali oslnivo, ale spravili ich menej, a preto vyhrali," poznamenal tvorca hry MŠK Považská Bystrica. 
Iba Oliver Rábek so šiestimi gólmi bol zo slovenského tímu v utorok strelecky úspešnejší. "Vzhľadom na výšku hráčov súpera som predpokladal, že Rakúšania vyrukujú so zatiahnutou defenzívou 0-6, ale hrali vysunutú obranu 1-2-3, do ktorej sa nám darilo vnikať. Snažili sme sa hrať rýchlo, čo im nevyhovovalo. Po takýchto akciách sa mi podarilo párkrát skórovať," uviedol 23-ročný autor piatich presných zásahov v utorkovom meraní síl. 

Ľubomír Ďuriš verí, že toto nebola jeho prvá a zároveň posledná pozvánka do národného tímu SR. "Odohral som celkom dobrý zápas, takže verím, že som nesklamal. Snom každého je reprezentovať. Ak ma tréner povolá, vždy rád prídem. Uvedomujem si však, aká je v reprezentácii kvalitná konkurencia. V kútiku duše dúfam, že si svojimi výkonmi vyslúžim pozvánku aj v budúcnosti. Keby to vyšlo už v júni na záver kvalifikácie ME 2012, bola by to konci sezóny pre mňa čerešnička na torte."

Okrem Ďuriša absolovali reprezentačný debut aj Ladislav Kovačin, František Boháč, Michal Tóth ml., Martin Slaninka, Michal Urban a Boris Mikuš.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL