Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Vstupenky na Čiernu Horu už v predaji


13.04.2011


Kvalifikačný duel v košickej Steel Aréne by okrem vytúženého víťazstva mohol priniesť aj divácky rekord slovenskej hádzanej.


Aj keď košická STEEL ARÉNA bude patriť v najbližších dňoch predovšetkým ľadovému hokeju (po vyvrcholení extraligy prichádzajú na rad MS), druhú júnovú sobotu si v nej príde na svoje slovenská hádzanárska rodina. Práve do Košíc sa sťahuje záverečný zápas kvalifikácie hádzanárov o postup na ME 2012 v Srbsku Slovensko – Čierna Hora (12. 6. 2011 o 16.00 h). Víťazstvom v tomto zápase môžu zverenci trénera Heistera potvrdiť účasť na v poradí už treťom európskom šampionáte. No ak tri dni predtým uspejú na pôde Izraela, košické hádzanárske predstavenie bude bez ohľadu na výsledok oslavou postupu.

Sme presvedčení, že sme dejisko záverečného zápasu vybrali správne, východ Slovenska si hádzanársky sviatok zaslúži. Košice sú hádzanárske mesto, s bohatou tradíciou, históriou a reprezentácia sa sem vracia po dlhých piatich rokoch. Pohľad na širšiu nomináciu trénera Zoltána Heistera navyše prezrádza, že mená ako Štochl, Paul, Szücs, Antl, Guzy, Urban sú s Košicami spojené akoby pupočnou šnúrou, buď sa tu títo slovenskí reprezentanti narodili alebo hádzanársky vyrástli,“ pripomenul generálny sekretár SZH Martin Simonides.

Pred záverečným dejstvom 4. kvalifikačnej skupiny v STEEL ARÉNE proti Čiernej Hore sa slovenskí hádzanári predstavia v Izraeli (9. 6.), ktorý v úvodnom zápase kvalifikácie zdolali v Považskej Bystrici vysoko 38:24. „Spolu so Švédmi súperíme na diaľku o prvé miesto v skupine, hoci z nej postupujú dvaja. Možno je to trúfalé, že o postupe hovoríme ako o hotovej veci, no pred záverečným dvojzápasom máme pred našimi najbližšími súpermi štvorbodový náskok a na konte výrazné víťazstvá z prvých vzájomných duelov. Už v Izraeli by sme chceli miestenku do Srbska potvrdiť, na definitívu stačí získať bod. Ide však o nepríjemného súpera, nebezpečný je najmä v domácom prostredí, Švédi sa tu natrápili, aby vyhrali o štyri góly (32:28 – pozn. aut.),“ dodal Simonides.

Zápas proti Čiernej Hore v modernej hokejovej STEEL ARÉNE s kapacitou 8 347 divákov, má okrem vytúženého víťazstva a postupu na ME podľa Martina Simonidesa ešte jeden špeciálny náboj. „Podľa existujúcich štatistík videlo hádzanú na Slovensku dosiaľ najviac - 5000 divákov počas MS v roku 1990 v Prešove. Bolo by skvelé, keby sme hádzanárskemu Slovensku ponúkli aj prekonanie diváckeho rekordu. Verím, že STEEL ARÉNA bude naplnená do posledného miesta.

Vstupenky na zápas Slovensko – Čierna Hora sú už v predpredaji v sieti ticketportal, ich cena je jednotná: 5 EUR. Viac info TU.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL