Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Zranená Szarková: Verím, že postúpime


14.04.2011


Pre juniorskú reprezentantku Slovenska a spojku Dusla Šaľa sa sezóna predčasne skončila. Spoluhráčkam bude drukovať z tribúny.


Smutné konštatovanie. Pre mladú šaliansku hádzanárku Simonu Szarkovú sa akoby zrútil svet. Hádzanú, ktorú tak miluje, si zrejme pár mesiacov nezahrá. Prišla teda nielen o vyraďovacie súboje o titul v extralige hádzanárok, ale aj o kvalifikáciu vo Švajčiarsku, kde chcela s juniorským národným tímom bojovať o postup na majstrovstvá Európy.

K zraneniu kolena prišla v utorkovom prípravnom súboji za juniorský tím Slovenska proti svojmu klubu zo Šale. „Zatiaľ viem, že mám roztrhnutý predný krížny väz. Zrejme budem mať aj niečo s postrannými, ale to nie je isté. Múdrejšia budem po detailnejšom vyšetrení,“ povedala pre oficiálnu stránku SZH Simona Szarková, ktorá patrí medzi najväčšie nádeje slovenskej hádzanej. „Ešte nikdy som podobné zranenie nemala. Aj preto sa mi to po psychickej stránke prijíma veľmi ťažko. Zastihlo ma to v dobrej forme, tesne pred play-off a pred kvalifikáciou vo Švajčiarsku, kde sme chceli s reprezentáciou bojovať o postup na európsky šampionát,“ sklamane konštatovala tohtoročná maturantka na gymnáziu v Nových Zámkoch. „Z môjho hľadiska považujem posledný rok za veľmi vydarený. Po maturite som si chcela dať rok pauzu od školy a naplno sa venovať len hádzanej, trénovať individuálne,“ prezrádzala svoje plány Szarková, ktorej prioritou sa nadnes stáva kvalitná liečba jej zranenia.

Šalianska kabína sa so stratou svojej ťahúnky vyrovnáva len ťažko. O to ťažšie, že koleno si poranila práve v zápase proti svojim spoluhráčkam. „Určite ich to nepotešilo. Smutné boli nielen klubové spoluhráčky, ale aj baby z reprezentácie, s ktorými sme mali v pláne spomínanú akciu vo Švajčiarsku. Stále ma však povzbudzujú, dodávajú mi silu a za to by som im rada poďakovala,“ nechala sa počuť 19-ročná hráčka zo Šurian. Jej indispozícia robí vrásky na čele aj trénerovi Dusla Michalovi Lukačínovi. „Žiadneho trénera nepoteší, keď stratí svoju zverenkyňu. Mrzí ma, že nebudem jemu a ani tímu k dispozícii v ťažkých zápasoch o titul. Budem im však držať palce, aby dosiahli, čo najlepšie umiestnenie. Máme kvalitný káder na to, aby sme sa dostali do finále a verím tomu, že sa tak aj stane,“ uzavrela pre slovakhanball.sk Szarková.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL