Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Petro nie, Rábek možno


15.04.2011


Tatran Prešov sa bude usilovať o angažovanie Olivera Rábeka len v prípade, ak nebudú požiadavky jeho súčasného klubu HC Štart Nové Zámky prehnané


PREŠOV 15. apríla (SITA) - Hádzanársky klub Tatran Prešov angažoval do mužstva pre nadchádzajúcu sezónu zatiaľ štyroch nových hráčov - brankára Františka Boháča, spojku Vladimíra Guzyho a českých krídelníkov Tomáša Čípa a Jakuba Hrstku. V hľadáčiku potenciálnych posíl sa ocitli aj slovenskí reprezentanti Andrej Petro, Tomáš Urban a Oliver Rábek.

   K aktuálnej situácii ohľadom spomenutého tria majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar pre agentúru SITA v piatok uviedol: "Z Petrovho príchodu od nasledujúcej sezóny nebude nič, potom je to otázka dohody s Kecskemétom. Rábek má podľa mojich informácií ešte zmluvu na dva roky, ale vraj dostal zelenú na rokovania ohľadom nového angažmánu. Ak nebudú požiadavky Nových Zámkov prehnané, pokúsime sa ho získať. Na trhu je však mnoho voľných hráčov jeho kvalít. Napríklad z dvoch nemeckých II. líg vznikne jedna, takže na trhu bude pretlak hráčov. Dnes už nie je doba na platenie veľkých súm pri prestupoch. Čo sa týka T. Urbana, požiadavky Tatabánye boli pre nás menej výhodné ako zo strany Zubří, odkiaľ sme získali na tento post pravého krídla hráča porovnateľných kvalít v podobe Tomáša Čípa."

   Konkrétne mená hráčov na odchode z Tatrana však Chmeliar zatiaľ nevyslovil: "Určite nejakí hráči z tímu odídu. Niektorým sa končia zmluvy, ďalší pôjdu na hosťovanie, takže určite sa rozlúčime s nejakými jednotlivcami zo súčasného kádra. Hráčov do mužstva si bude vyberať nový tréner, takže aj otázku odchodov s ním budeme konzultovať."

   Tatran Prešov mal byť od sezóny 2011/2012 súčasťou projektu nadnárodnej súťaže hádzanárov (Regional "S" League), ktorej premiérový ročník sa mal začať už v auguste. Napokon z toho s vysokou pravdepodobnosťou nebude nič. "Písomne nemáme zatiaľ žiadne oficiálne stanovisko. Telefonicky nám oznámili, že štart regionálnej ligy sa odkladá. Zatiaľ ešte nevieme, ako vyriešime tento problém. V najbližších dňoch si musíme sadnúť a zamyslieť sa nad tým, v akých súťažiach budeme účinkovať," dodal majiteľ úradujúceho slovenského majstra.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL