Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

SR 19 do Švajčiarska bez troch opôr


20.04.2011


Slovenské juniorky od piatka do nedele vo Švajčiarsku o postup ME 2011 v hádzanej hráčok do 19 rokov.


Bez troch zranených kľúčových hráčok Ivety Mičiníkovej, Marianny Rebičovej a Simony Szarkovej sa musí zaobísť juniorská reprezentácia hádzanárok Slovenska v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy hráčok do 19 rokov. Zverenky trénera Petra Sabadku sa v závere týždňa (22. - 24. 4.) pokúsia na turnaji 2. skupiny vybojovať si v konkurencii domáceho Švajčiarska, Nemecka a Rakúska jednu z dvoch miesteniek na európsky šampionát v Holandsku (4. - 14. 8. 2011).

Tréner Peter Sabadka na margo kvalifikácie poznamenal: "Naša skupina je nesmierne ťažká. Citeľné oslabenie o tri hráčky spojkového radu nás nepasuje do pozície favorita. Prakticky skladáme nové družstvo, lebo nám vypadla základná os a priestor dostanú iné hráčky. Dievčatá sme sa v príprave snažili psychicky nabudiť do optimálneho stavu. Na turnaji sa chceme prezentovať dobrou hrou. Uvidíme, na čo to bude stačiť, každý zápas sa však začína od stavu 0:0. Nesmierne dôležitý bude úvod. V prípade jeho zvládnutia môžeme pomýšľať aj na celkový úspech. Samozrejme, ak by sme boli v optimálnom zložení, naše šance by boli väčšie," uviedol pre agentúru SITA kouč SR "19" Peter Sabadka.

Slovenky začnú svoje účinkovanie v kvalifikácii v piatok 22. 4. v Altdorfe o 19.00 h súbojom so Švajčiarkami, v sobotu 23. 4. si v Horwe o 14.00 h zmerajú sily s rakúskymi rovesníčkami a v nedeľu 24. 4. sa v Zugu o 11.00 h stretnú s mladými Nemkami. "Súperov máme v príprave odsledovaných. Švajčiarky zdolali aj silné Francúzky, ukázali svoju silu a agresívnou nátlakovou hádzanou budú v domácom prostredí nebezpečné. Potom nás čaká mimoriadne silné družstvo Rakúska, ktoré na nedávnom turnaji zdolalo Češky o 15, Rumunky o 11 gólov a poradilo si aj s Poľkami. Na záver nás čakajú Nemky, ktoré predstavujú kvalitu samy o sebe," poznamenal Sabadka na adresu kvalifikačných súperov.

Slovenské juniorky sa pred štvrtkovým presunom do Švajčiarska otestovali v prípravnom zápase v Hustopečiach s Češkami, v ktorom podľahli 26:29 (13:16). V 16-člennom kádri mladých Sloveniek sú dve legionárky a štrnásť hráčok z domácich klubov, najpočetnejšie - štvornásobné - zastúpenie má UDHK Nitra.

Zloženie skupín v kvalifikácii (22. - 24. 4. 2011) o postup na ME 2011 v hádzanej hráčok do 19 rokov v Holandsku (4. -
14. 8. 2011):
1. skupina: Španielsko, Srbsko, Fínsko, Island,
2. skupina: Slovensko, Nemecko, Švajčiarsko, Rakúsko,
3. skupina: Maďarsko, Švédsko, Estónsko, Čierna Hora,
4. skupina: Chorvátsko, Izrael, Poľsko, Grécko,
5. skupina: Česko, Ukrajina, Slovinsko, Taliansko,
6. skupina: Rumunsko, Portugalsko, Turecko, Bulharsko.

Nominácia juniorek Slovenska na kvalifikačný turnaj 2. skupiny vo Švajčiarsku:
brankárky: Lucia Gubíková (Iuventa Michalovce), Adriana Medveďová (UDHK Nitra),
pivotky: Adriana Vasilenková (HK Štart Trenčín), Silvia Lenčéšová (UDHK Nitra),
krídelníčky: Petronela Kováčiková (Issy-les-Moulineax/Fr.), Veronika Vasilenková (HK Štart Trenčín), Mária Holešová (MHK Bytča), Katarína Pócsiková (HK Slovan Duslo Šaľa),
spojky: Monika Rajnohová (HK Štart Trenčín), Eva Minárčiková, Alica Kostelná (obe MHK Bytča), Jasmína Vargová, Kristína Kišová (obe UDHK Nitra), Silvia Szucsová (1. FC Norimberg/Nem.), Dominika Kodajová (ŠKP Bratislava), Katarína Hvostaľová (Iuventa Michalovce).

Program zápasov 2. skupiny:
piatok 22. 4. (Altdorf): 15.00 h Nemecko - Rakúsko, 19.00 Slovensko - Švajčiarsko,
sobota 23. 4. (Horw): 14.00 h Rakúsko - Slovensko, 18.00 Švajčiarsko - Nemecko,
nedeľa 24. 4. (Zug): 11.00 h Slovensko - Nemecko, 13.00 Švajčiarsko - Rakúsko.

Zdroj: SITA



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL