Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Aj v Kikinde prehra Sloveniek so Srbkami


21.04.2011


V odvetnom priateľskom medzištátnom súboji: Srbsko - Slovensko 36:29 (14:12).


Slovenské hádzanárke reprezentantky ťahali za kratší koniec aj v druhom z dvojice medzištátnych priateľských stretnutí so Srbkami. Po stredajšej prehre v Zrenjanine 31:36 (15:17) podľahli zverenky trénera Štefana Katušáka vo štvrtkovej odvete v Kikinde srbským súperkám 29:36 (12:14). Srbsku poslúžili duely ako príprava na júnovú II. fázu kvalifikácie MS 2011, družstvo Slovenska sa pripravuje už na kvalifikáciu ME 2012, ktorú vyžrebujú na budúci týždeň.

Výsledok - štvrtok:
Srbsko - Slovensko 36:29 (14:12)
Pok. hody: 1/1 - 2/2, vylúčené: 3 - 1, rozhodovali: Pandžič a Mošorinski (obaja Srb.), 500 divákov.
Zostava a góly SR: Ž. Tóthová, Túrociová, Súlovská - Kovaličová 1, Trochtová 1, Hollá, Pileková 1, Blažeková 1, Jakubisová 9, P. Popluhárová 6, M. Školková 1, A. Tóthová 9/2, Polláková, Košíková.

Ján Beňadik (asistent trénera SR): "Mali sme výborný vstup do zápasu. Vyhrávali sme 4:1 a domáci na tento stav zareagovali oddychovým časom. Potom sa skóre vyrovnalo, ale od stavu 8:8 sme dostali tri góly po sebe z kontier a druhej vlny. Pred prestávkou sa nám podarilo mierne stiahnuť náskok Srbiek. Poučili sme sa zo stredajšieho duelu a darilo sa nám eliminovať spoluprácu srbských spojok s pivotkou. Aj vďaka našej koncentrovanej hre bol priebeh vyrovnaný približne do 40. min. Keď domáce v priebehu druhého polčasu viedli o štyri - päť gólov, mali sme niečo vyše desať minút pred koncom výhodu presilovej hry, ale prehrali sme tento úsek 0:2 a súper sa od nás definitívne odpútal. Tieto dva zápasy boli pre nás veľmi poučné a ukázali nám, na čom musíme najmä popracovať. V odvete nehrala Stuparičová, ktorá sa v stredu zranila a dnes sme ju vynechali zo zostavy."

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL