Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Easter cup 2011


26.04.2011


Cez veľkonočný víkend privítala hlohovecká hala reprezentačnú hádzanú. Za účasti mládežnickych reprezentácií Slovenska, Srbska, Fínska a Turecka sa odohral EASTER CUP 2011.


Slovenská reprezentácia do 17 rokov odohrala na Easter cupe tri kvalitné stretnutia a po dvoch víťazstvách obsadila konečné druhé miesto. S turnajom vládne spokojnosť, získali sme užitočné poznatky a videli sme aj vlastné rezervy. Ťažko vyzdvihnúť jednotlivca, úspech bol založený na kolektívnom výkone a výbornom brankárovi, začal hodnotenie plusov a mínusov vedúci reprezentačného mužstva kadetov SR. "Turnaj pre nás dopadol úspešne, myslím si, že všetci boli spokojní. Splnili sa očakávania spred turnaja, každé družstvo nás preverilo, vrcholom a predčasným finále bol náš súboj so Srbskom, ktorý poskytol dobrý obraz o reálnej výkonnosti, “ skonštatoval na záver spokojne Kukumberg.


Výsledky:

Srbsko – Turecko 34:21

Slovensko – Fínsko 39:28

Fínsko – Turecko 22:22

Srbsko – Slovensko 36:27

Fínsko – Srbsko 24:37

Slovensko – Turecko 39:25


Prvý zápas priniesol pre mladých Slovákov zaujímavého súpera zo severu. Prvý polčas bol zo začiatku dosť nervózny. Nervozita neskôr opadla a slovenský tím Fínov bez ďalších problémov zdolal. Úvod prvého polčasu kľúčového duelu so Srbskom sa niesol vo vyrovnanom duchu, avšak v daľšom priebehu sa slovenský tím vlastnými chybami pripravil o možnosť bojovať o lepší výsledok. Hoci bolo už po prvom polčase "vymaľované", bol tento zápas predčasným finále celého turnaja. „V prospech Srbska hovorili individuálne činnosti aj tímová súhra, nakoľko je toto družstvo pokope viac ako dva roky. Napriek tomu sme odohrali kvalitný duel,“ hľadal možné príčiny prehry vedúci mužstva Kukumberg. Víťazstvo rozdielom triedy dosiahli Slováci proti Turkom. Slovenský tím predviedol asi najlepší výkon, o výsledku rozhodol už v prvom polčase.


Konečné poradie: 

1. SRBSKO

2. SLOVENSKO

3. FÍNSKO

4. TURECKO


Najlepší hráč: MLADENOVIČ Nemanja (Srbsko)

Najlepší brankár: VERNARSKÝ Matej (Slovensko)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL