Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Michalovský winLand ulovil pivota Géciho


27.04.2011


Prvoligista posilňuje káder napriek tomu, že ešte nevie, akú súťaž bude od septembra hrávať.


Na pravé poludnie v utorok zvolal tlačovú besedu prvoligový hádzanársky klub HC winLand Michalovce, aktuálne tretí tím druhej najvyššej súťaže. Vedenie klubu informovalo o čerstvej posile do kádra pre nasledujúcu sezónu a zároveň odpovedalo na viacero otázok súvisiacich s ďalšou budúcnosťou klubu. Ako je známe, HC winLand je v hre o extraligovú miestenku, no tú mu ešte nikto nepotvrdil. Napriek tomu tento ambiciózny klub robí všetko preto, aby pracoval profesionálne a hlavne s profesionálmi.



Média privítali predseda správnej rady HC winLand Michalovce Stanislav Hudák a tréner prvoligového mužského celku Pavol Jano. „Napriek tomu, že do dnešného dňa nám nie sú jasné podmienky našej extraligovej účasti v nasledujúcom ročníku, HC winLand napriek tomu pokračuje v budovaní kádra na profesionálnu úroveň. Aj preto chceme verejnosti oznámiť, že k piatim profesionálom v súčasnom kádri A-mužstva pribudli ďalší traja. Už máme zmluvne zakotvených brankára Kolpaka, Cibereho, Pilníka, Gamráta a Frajkora, ktorého zmluva nadobudne platnosť po skončení hosťovania z Trebišova. Okrem toho sme tesne pred uzavretím dohody s pivotom Krajňákom a takisto krídelníkom Regendom,“ vymenoval siedmich „profíkov“ Stanislav Hudák a prezradil aj meno najčerstvejšej posily. „Podarilo sa nám uzavrieť kontrakt s pivotom Tatrana Prešov Jurajom Gécim, 23-ročným pivotom, rodákom z neďalekého Trebišova. Aj týmto krokom chceme dať najavo, že o vstup medzi slovenskú elitu máme eminentný záujem,“ neskrýval Stanislav Hudák úmysel, kvôli ktorému získava zaujímavé posily.



Tréner Pavol Jano neskrýval radosť z toho, že winLand získal hráča, ktorého on sám už dlhšie sledoval. „A to hlavne preto, že post pivota nemáme adekvátne obsadený. To bola naša priorita. Juraj Géci je predovšetkým výborný obranár, ale predpokladám, že ak dostane poriadnu šancu, chytí sa aj v útoku. Je to navyše chlapec zo zemplínskeho regiónu, ktorý bude pre náš tím cennou posilou,“ povedal na margo posily tréner Pavol Jano, v minulosti tiež skvelý pivot. Na jeho slová nadviazal Stanislav Hudák. „O desať dní by sa mali prísť ukázať šiesti hráči z najvyššej ukrajinskej súťaže. Vieme, ktoré posty nás tlačia najviac a závisí od hádzanárov spoza východných hraníc, ako sa prejavia a koľkých si ponecháme.“ My dodajme, že z krajín mimo Európskej únie môžu v slovenskej extralige nastúpiť traja hráči. Možno aj preto sú v hre ďalší dvaja maďarskí legionári.

Zdroj: KORZÁR



Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL