Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Katušák favorizuje Dánky, o postup bitka s Chorvátkami


28.04.2011


Podľa trénera žien SR potrebujeme skvalitniť hru v obrane a taktiež popracovať na dôraznejšej obrane.


Hádzanárkam Slovenska budú spoločnosť v 6. kvalifikačnej skupine o postup na ME 2012 v Holandsku robiť trojnásobné olympijské víťazky Dánky, ďalej Chorvátky a Talianky. Tréner žien SR Štefan Katušák verí, že jeho zverenky prehovoria do boja o jednu z dvoch postupových priečok.

"Dánky sú favoritkami skupiny. O druhé postupové miesto by sme mali bojovať my s Chorvátkami. Talianky nepodceňujem, ale ak chceme niečo dosiahnuť, musíme ich zdolať doma i vonku," poznamenal kormidelník slovenského tímu na margo výsledku stredajšieho žrebu.

Slovenky sa už začali pripravovať na kvalifikáciu, ktorá sa začne v októbri 2011. Uplynulý týždeň ich dvakrát preverili Srbky, ktorým v Zrenjanine podľahli 31:36 a v Kikinde 29:36. Aj výsledky naznačujú, že Katušákove zverenky sa musia v príprave zamerať najmä na defenzívu. "Potrebujeme skvalitniť hru v obrane. Musíme popracovať na tom, aby sme bránili dôraznejšie. Potom budeme mať šancu merať si sily aj družstvami týchto kvalít," tvrdí kouč.

Najbližšie preveria výkonnosť hádzanárok slovenského družstva Švajčiarky a Rakúšanky, s ktorými sa stretnú na prelome mája a júna v štyroch medzištátnych stretnutiach (s každým po dvakrát). "V nich dostanú príležitosť aj ďalšie hráčky, ktoré prichádzajú do úvahy v súvislosti s národným tímom. Aj z tohto hľadiska vítame túto konfrontáciu, ktorá je pre nás testom smerom k blížiacej sa kvalifikácii," dodal Š. Katušák.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL