Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej prestup do Thüringeru viac-menej istý


29.04.2011


Slovenská hádzanárka Lýdia Jakubisová si myslí, že z kvalifikácie ME 2012 sa dá postúpiť


V zaujímavej situácii sa ocitla slovenská hádzanárska reprezentantka Lýdia Jakubisová. V stredajšom prvom semifinále I. bundesligy bojovala vo farbách VfL Oldenburg proti svojmu budúcemu zamestnávateľovi Thüringer HC. Ani ona však neodvrátila piatimi gólmi (5/3), vďaka ktorým bola jednou z dvoch najlepších strelkýň svojho družstva, pred 1350 divákmi vysokú domácu prehru 23:34 (13:17). "Keď mám pravdu povedať, nemala som nijaké zvláštne pocity pred týmto zápasom. Som ešte stále v Oldenburgu, takže som chcela určite zabojovať a vyhrať pre VfL. Škoda, že sa to nepodarilo, no urobili sme mnoho školáckych chýb, ktoré súper ako Thüringer potrestal gólmi," uviedla pre agentúru SITA 29-ročná ľavoruká hráčka.

Pred sobotňajšou odvetou na pôde favorizovaného súpera sú nádeje Jakubisovej klubu na finálovú účasť už len v rovine teórie. "Myslím si, že ich na ceste do finále už nezastavíme. Prajem si však, aby sme súperky aspoň u nich potrápili a dokázali, že táto hladká domáca prehra bola len zaváhaním," zaželala si L. Jakubisová.

Ak by Thüringer HC dotiahol svoje snaženie do úspešného konca a vybojoval si majstrovský titul, rodáčka z Bojníc si bude od nadchádzajúcej sezóny obliekať dres úradujúceho nemeckého majstra. "Zmluvu mám už doma, ale ešte treba doladiť nejaké veci. Už je však viac-menej isté, že prestupujem do Thüringeru HC," potvrdila informácie o svojej budúcnosti slovenská hádzanárka hrávajúca na poste spojky alebo pravej krídelníčky, pre ktorú by bol Thüringer HC (pôsobí v ňom aj Slovenka Petra Popluhárová) štvrtou zastávkou v Nemecku. Okrem jednej sezóny vo VfL Oldenburg a jednej v DJK/MJC Trier pôsobila aj v HSG Sulzbach/Leidersbach, ktorý neskôr vystupoval pod názvom Rhein-Main Bienen.

Lýdia Jakubisová patrí medzi opory reprezentačného tímu SR. Zverenky trénera Štefana Katušáka poznajú od stredy mená súperov v 6. kvalifikačnej skupine o postup na ME žien 2012, v ktorej sa stretnú s reprezentantkami Dánska, Chorvátska a Talianska. "Určite je to skupina, z ktorej sa dá postúpiť. Samozrejme, že favoritkami sú Dánky, takže my sa musíme pobiť o druhé miesto. Musíme sa však dobre pripraviť na súperov a nikoho nepodceňovať."

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL