Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Popluhárová v Nemecku o titul


03.05.2011


Zo slovenského semifinálového súboja v I. bundeslige hádzanárok vyšla víťazne Petra Popluhárová, ktorej klub Thuringer HC bude bojovať o majstrovský titul.


Slovenská hádzanárka Petra Popluhárová bude v Nemecku bojovať o majstrovský titul. So svojím klubom Thuringer HC postúpila do finále I. bundesligy žien 2010/2011, v ktorom sa počas najbližších dvoch víkendov stretne s tímom Buxtehuder SV.

Družstvo Thuringeru vyradilo v semifinále play-off VfL Oldenburg, keď vonku zvíťazilo jednoznačne 34:23 (17:13) a v domácej odvete si mohlo dovoliť aj tesnú prehru 31:32 (16:14). Popluhárová bola so svojimi spoluhráčkami v súčte dvojzápasu úspešnejšia ako hádzanárky Oldenburgu, medzi ktoré patrí aj jej reprezentačná kolegyňa Lýdia Jakubisová.

Dvadsaťdvaročná Popluhárová sa v odvete prezentovala jedným gólom a vylúčením, o sedem rokov staršia Jakubisová zaznamenala tri presné zásahy (jeden z pokutového hodu) a tiež jeden dvojminútový trest.

Pre Lýdiu Jakubisovú mali semifinálové súboje špecifický náboj, keďže od nasledujúcej sezóny si bude obliekať už dres Thuringeru, momentálne hlavného kandidáta na titul nemeckého šampióna.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL