Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

ŠKP Bratislava a ani Bánovce nevzdávajú boj o finále


05.05.2011


Bratíslavský ŠKP bude bojovať, kvalita na strane michalovskej Iuventy.


Semifinálové série národného play-off v spoločnej slovensko-českej súťaži hádzanárok (WHIL) pokračujú počas víkendu tretími a prípadnými štvrtými stretnutiami. V minulotýždňových prvých dvoch zápasoch sa v SR i ČR presadili favorizované domáce tímy, ktoré však teraz zavítajú na pôdu svojich súperov v boji o finále.

Úradujúci slovenský šampión ŠKP Bratislava je po prehrách 21:32 a 21:34 s Iuventou Michalovce na pokraji vyradenia. Navyše v sobotu od 17.30 h a prípadne v nedeľu od 11.00 h sa nepredstaví vo svojom domovskej hale na Jégého, ale v Modre. "Naša hala je počas hokejových MS prenajatá. Preložením zápasov do Modry prichádzame o výhodu domáceho prostredia, pretože dievčatá nie sú zvyknuté na tamojšie prostredie. Možno nás však príde povzbudiť viac ľudí ako v Bratislave. Kvalita, širší káder a skúsenosti sú atribúty, ktoré hovoria v prospech Iuventy. Nič to však nemení na tom, že budeme bojovať. Vopred sa nevzdávame," uviedla pre agentúru SITA manažérka žien ŠKP, trojnásobných šampiónok SR, Renata Marcinová.

Vyrovnanejšie výsledky zatiaľ priniesli zápasy v druhej semifinálovej sérii, v ktorej HK Slovan Duslo Šaľa vedie nad Bánovským HK Gabor Bánovce nad Bebravou 2:0 a už len jedno víťazstvo potrebuje na postup. V sobotu o 18.00 h a v prípade štrvtého stretnutia aj v nedeľu o 10.30 h sa Šalianky predstavia na "horúcej" pôde v Bánovciach. "Určite budeme bojovať do konca tejto série. Nikde nie je napísané, že Duslo už postúpilo do finále. Dievčatá budú na duel pripravené. Verím, že diváci si v Bánovciach prídu na svoje a uvidia kvalitnú hádzanú bez rušivých momentov," zaželal si na oficiálnej stránke generálny manažér BHK Gabor Ivan Katrinec.

V Česku majú najbližšie do finále obhajca DHC Slavia Praha a HC Zlín. Oba tímy vedú v sériách s DHK Zora Olomouc, resp. HC Britterm Veselí nad Moravou, ktorý vedie slovenský kouč Peter Sabadka, zbodne 2:0 na zápasy.

WHIL - národné play-off o majstra SR - program semifinále (hrá sa na tri víťazstvá):
3. zápasy, sobota (7. 5.): 17.30 h ŠKP Bratislava - Iuventa Michalovce (stav série 0:2, výsledky 21:32, 21:34), 18.00 Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou - HK Slovan Duslo Šaľa (stav série 0:2, výsledky 19:24, 20:21),
prípadné 4. zápasy: nedeľa (8. 5.): 11.00 h ŠKP Bratislava - Iuventa Michalovce, 10.30 Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou - HK Slovan Duslo Šaľa,
prípadné 5. zápasy: streda (11. 5.): 17.30 h Iuventa Michalovce - ŠKP Bratislava, 18.00 HK Slovan Duslo Šaľa - Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou.

WHIL - národné play-off o majstra ČR - program semifinále (hrá sa na tri víťazstvá):
3. zápasy: sobota (7. 5.): 17.30 h DHK Zora Olomouc - DHC Slavia Praha (stav série 0:2), 18.00 HC Britterm Veselí nad Moravou - HC Zlín (stav série 0:2),
prípadné 4. zápasy: nedeľa (8. 5.): 11.00 h DHK Zora Olomouc - DHC Slavia Praha, 17.00 HC Britterm Veselí nad Moravou - HC Zlín,
prípadné 5. zápasy: streda (11. 5.): 17.30 h DHC Slavia Praha - DHK Zora Olomouc, 17.00 HC Zlín - HC Britterm Veselí nad Moravou.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL