Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Reprezentačný tréner Katušák vyzdvihol Wollingerovú


09.05.2011


Pivotka Iuventy Michalovce zaujala tvorcu národného výberu žien Slovenska.


Tretie semifinálové stretnutie série play-off medzi ŠKP Bratislava a Iuventou Michalovce (21:25), ktoré sa hralo v sobotu v Modre, si nenechal ujsť ani reprezentačný tréner žien Slovenska Štefan Katušák. Po zápase sa pristavil pri mladučkých adeptkách na najcennejší dres, Marianne Rebičovej a Dominike Horňákovej, ktoré po zranení ešte nie sú v optimálnej fazóne a na ihrisko sa nedostali - živo sa zaujímal o ich zdravotný stav.  Najviac ho upútal výkon univerzálnej pivotky Patrície Wollingerovej, ktorá drvivú časť sezóny odohrala ako spojka, no po zranení Lívie Kalaninovej sa bez problémov udomácnila na novom poste.

Štefan Katušák pre web Iuventy Michalovce krátko po sobotňajšom zápase povedal: "Budem pozorne sledovať nárast formy vašich mladých hráčok s reprezentačným potenciálom po zraneniach, rád by som im dal čo najskôr šancu. Dnes ma upútala Paťa Wollingerová. Je zaujímavé, že  svojím výkonom na spojke si už pri mojej poslednej návšteve Michaloviec pýtala reprezentačnú šancu a v práve skončenom stretnutí zasa výborne zahrala na pivote. Je vzácne, ak hráčka dokáže na dvoch rôznych postoch ponúknuť kvalitu. Paťa má navyše schopnosť vyburcovať sa k lepšiemu výkonu vtedy, keď sa družstvu nedarí. Taký typ reprezentácia potrebuje."


Patrícia Wollingerová využila šancu, ktorú je ponúklo viacero zranení v kádri Zemplínčaniek a dnes si bez nej zostavu Iuventy možno iba ťažko predstaviť. Najbližšie môže o svojich kvalitách presvedčiť už v sobotu v zápase s HK Slovan Duslo Šaľa, keď jej náprotivkom bude reprezentačná pivotka Ivana Trochtová alebo obávaná obranárka Andrea Czaniková.


Najbližšie zápasy play -off  (finále, Chemkostav Aréna)

sobota 14. 5. 2011  17.30:      Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa,

nedeľa 15. 5. 2011  11.00:      Iuventa Michalovce - Slovan Duslo Šaľa. 


Zdroj: www.iuventa-zhk.sk





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL