Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Do reprezentácie žien SR aj osem finalistiek


19.05.2011


V nominácii hádzanárok Slovenska majú najpočetnejšie zastúpenie Iuventa Michalovce a HK Slovan Duslo Šaľa. Aktualizované.


Hádzanársku reprezentáciu žien Slovenska čakajú začiatkom júna štyri medzištátne priateľské zápasy - po dva vo Švajčiarsku a Rakúsku, ktoré sú súčasťou prípravy na kvalifikáciu ME 2012 začínajúcu sa na jeseň tohto roka.

Oficiálna stránka Iuventy Michalovce zverejnila menoslov hráčok pôsobiacich v kluboch spoločnej slovensko-českej súťaže WHIL, ktoré tréner SR Štefan Katušák zaradil do nominácie. Z oboch družstiev finalistov národného play-off o titul majstra SR sa vo výbere ocitli po štyri hráčky. Z michalovskej Iuventy dostali pozvánku brankárka Lucia Gubiková, krídelníčka Zuzana Hollá, spojka Alžbeta Polláková a na viacerých postoch využiteľná Patrícia Wollingerová. Z tímu finálového konkurenta - HK Slovan Duslo Šaľa, s ktorým Michalovce v týchto dňoch bojujú o majstrovskú trofej, si svojimi výkonmi vyslúžili nomináciu brankárka Martina Túrociová, pivotka Ivana Trochtová a krídelníčky Lucia Bérešová a Simona Pileková. Okrem nich figurujú z interligy v kádri aj spojka Alžbeta Tóthová (Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou), pivotka Michaela Kovaličková (HK Štart Trenčín) a krídelníčka Lucia Súkenníková (HC Britterm Veselí nad Moravou). Sústredenie reprezentácie žien SR sa začne v pondelok 30. mája v Modre.

Slovenky sa začiatkom júna predstavia dvakrát vo Švajčiarsku (4. a 5. 6. v Herisau) a dvakrát v Rakúsku (7. a 8. 6. v Schwarzi a Innsbrucku). Tieto stretnutia sú súčasťou prípravy na kvalifikáciu ME 2012, ktorá sa začne na jeseň tohto roka. "Vítame túto konfrontáciu, ktorá je pre nás testom smerom k blížiacej sa kvalifikácii," poznamenal Š. Katušák.

Nominácia hádzanárok Slovenska na medzištátne zápasy vo Švajčiarsku (4. a 5. 6.) a Rakúsku (7. a 8. 6. 2011):
brankárky: Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Gubiková
(Iuventa Michalovce),
pivotky: Michaela Kovaličková (HK Štart Trenčín), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa),
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Team Esbjerg/Dán.), Lucia Súkenníková (HC Britterm Veselí nad Moravou/ČR), Zuzana Hollá (Iuventa Michalovce), Simona Pileková, Lucia Bérešová (obe HK Slovan Duslo Šaľa),
spojky: Lýdia Jakubisová (VfL Oldenburg/Nem.), Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou), Alžbeta Polláková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce),

Program najbližších zápasov ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska:
sobota 4. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau)
nedeľa 5. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau)
utorok 7. 6.: Rakúsko - Slovensko (19.00 h, Schwarz)
streda 8. 6.: Rakúsko - Slovensko (18.00 h, Innsbruck)

Zdroj:
SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL