Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Kanonierka Tóthová favorizuje Iuventu


20.05.2011


Bývalá hráčka Michaloviec i Šale prognózuje vývoj finálovej série.


Bola pri všetkých troch majstrovských tituloch Michaloviec. Ešte pred rokom obliekala dres Šale a nedávno Duslu čelila ako hráčka nováčika z Bánoviec nad Bebravou v semifinále play-off. Kto iný ako kanonierka Alžbeta Tóthová môže mať lepší prehľad o súčasných finalistoch? Jej väzba na Iuventu je evidentná a pochopiteľná. Za vyše desať rokov - do Michaloviec prišla v lete 1997 z Prešova a do Šale odišla v júni 2009 - odohrala za ne 290 súťažných zápasov a strelila priam neuveriteľných 2133 gólov. V drese Šale odohrala síce iba jednu sezónu, ale za to má úplne čerstvú skúsenosť s týmto súperom.

V Šali bude „dusno“
Keď sme „Bebe“ Tóthovú oslovili, nech povie svoj názor pred šalianskou odvetou, nešpekulovala a povedala to jasne: „Majstrom bude Iuventa! Nech sa na to pozerám akokoľvek, Michalovce boli v tejto sezóne najlepšie a titul si zaslúžia. Dievčatá to aspoň podľa výsledkov doma zvládli ľavou zadnou, ale o to ťažšie sa im bude hrať v Šali,“ varuje s 305 gólmi suverénne najlepšia strelkyňa aktuálnej sezóny. A nehovorí do vetra, veď Duslo v tejto sezóne prehralo doma iba raz, v 5. kole sezóny podľahlo doma pražskej Slavii 23:29 a odvtedy ťahá sériu trinástich súbojov bez porážky (zaváhalo iba pri remíze s Pískom 31:31). Iuventa naopak dvanásťkrát za sebou neprehrala, z toho však iba dvakrát hrala vonku. Zverenky trénera Michala Lukačína sú zároveň jediným slovenským kolektívom, ktorý dokázal Iuventu doma zdolať. Všade inde putovali body do Michaloviec. „Šalianski fanúšikovia dokážu vytvoriť pre súpera veľmi nepríjemnú atmosféru a zároveň sú veľkým hnacím motorom svojho celku. To iste platí aj o michalovských priaznivcoch, ktorí určite tiež pomohli hlasivkami Iuvente k výhram. Mimochodom, čakala som, že domáce doma dvakrát zvíťazia, ale desaťgólové rozdiely v konečnom skóre ma veľmi prekvapili. Čakala som vyrovnanejšie partie,“ doplnila 33-ročná kanonierka.

Žeby znovu predĺženie?
Keď sa „Bebe“ Tóthovej opýtame, aký konkrétny priebeh očakáva, vzhľadom na svoju prognózu, opäť odvetila pohotovo. „Bude to vyrovnané, ale očakávam, že Iuventa vyhrá už v sobotu. Bude to však veľmi vyrovnané, možno rozhodne až predĺženie,“ tajuplne sa pousmiala a starí pamätníci vedia, kam mierila. Keď 3. mája 2003 Iuventa kráčala k historickému majstrovskému titulu, o zisku zlata rozhodla v Šali práve takto. Keď v 55. minúte viedli Zemplínčanky 21:19 a po vylúčení Hrabovskej mali výhodu presilovky, tak najprv Glankovičová nepremenila pokutový hod a z rovnakej výhody Hrabovská šesť sekúnd pred sirénou vyrovnala na 21:21. Nasledovalo predĺženie a desať sekúnd pred jeho koncom práve Tóthová za stavu 24:25 vtedy bombou do šibenice rozhodla. „Na to nikdy nezabudnem! Bolo to vtedy nádherné, rovnako aj ďalšie dva tituly, ktoré som s Michalovcami získala,“ poznamenala a na margo fandenia doplnila. „To, že favorizujem Iuventu, neznamená, že nemám kamarátky aj v Šali. Pýtali ste sa ma však na názor a ten som povedala. Keby sa dal titul rozkrájať, dala by som ho obom, ale keďže víťaz môže byť len jeden a Iuventa sa mi viac pozdáva, tak to vidím v jej prospech. Hlavne ak tam pôsobí veľmi dobrý tréner Dušan Daniš,“ dodala Alžbeta Tóthová.

Zdroj: denník Korzár



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL