Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Heister donominoval Szücsa


20.05.2011


Záver kvalifikácie hádzanárov o postup na ME 2012 predsa len aj so spojkou TV Grosswallstadt Csabom Szücsom ml.


BRATISLAVA 20. mája (SITA) - Už o necelé tri týždne čaká mužskú hádzanársku reprezentáciu Slovenska záver kvalifikácie ME 2012, v ktorom sa najskôr predstaví vo štvrtok 9. júna o 18.00 H SELČ v meste Rišon LeZion proti Izraelu a potom v nedeľu 12. 6. o 16.00 h privíta v Košiciach Čiernu Horu.

Tréner SR Zoltán Heister nominoval prednedávnom 16-členný káder. Medzitým sa udiala jedna zmenou a tou je donominovanie Csabu Szücsa ml., ktorý pôvodne vo výbere nefiguroval.

Spojka z nemeckého klubu TV Grosswallstadt sa v závere sezóny dostáva do formy. Uplynulý víkend zobral Szücs po zmene strán v prvom finále Pohára EHF mužov na pôde Frisch Auf! Göppingen režisérsku taktovku do svojich rúk a podľa nemeckých médií sa aj zásluhou jeho kvalitného výkonu podarilo uhrať Grosswallstadtu prijateľný výsledok (21:23) a udržať pred tohtotýždňovou odvetou nádej na zisk trofeje.

Vo výbere SR je teraz 17 hráčov, z toho dvanásť legionárov a päť hráčov z domácej súťaže. Slováci sú so 6 bodmi na čele 4. kvalifikačnej skupiny a na istotu postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát v Srbsku potrebujú získať jeden bod.
   
Aktualizovaná nominácia hádzanárov Slovenska na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2012 proti Izraelu a Čiernej Hore: 
   
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
   
Pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
   
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)
   
Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica).



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL