Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Na ME 2012 do Srbska električkou z Košíc?


23.05.2011


Tlačovú besedu pred blížiacim sa duelom Slovenska s Čiernou Horou okorenila stávka dvoch Richardov - hádzanárskej ikony Štochla a košického primátora Rašiho.


KOŠICE 23. mája (SITA) - Košice sa po hokejovom ošiali v súvislosti s majstrovstvami sveta pripravujú na hádzanársky sviatok. Mužská hádzanárska reprezentácia Slovenska odohrá v nedeľu 12. júna v metropole východu záverečný duel kvalifikácie ME 2012 proti Čiernej Hore, v ktorom bude chcieť spečatiť svoj postup na kontinentálny šampionát.

"Sme veľmi radi, že po tom, čo v rámci nedávnych MS nehrala v Košiciach slovenská hokejová reprezentácia, budeme môcť vidieť naživo v akcii hádzanárov SR. Dúfame, že tak ako naše mesto žilo hokejom, bude v nasledujúcich dňoch žiť aj hádzanou. Veríme, že si naši hráči pred zaplneným hľadiskom vybojujú postup na ME," povedal na pondelkovej tlačovej besede primátor Košíc Richard Raši, ktorý pri tejto príležitosti uzavrel zaujímavú stávku s brankárom Richardom Štochlom: "Ak sa nám podarí zaplniť Steel arénu, bude Rišo pracovať dve hodiny na košickom magistráte. V opačnom prípade, teda ak nebude hala zaplnená, pôjdem ja s mojím námestníkom na tréning hádzanárov Košíc." Štochl napriek hrozbe neúspechu v stávke vyjadril na diaľku (nemohol pricestovať pre klubové povinnosti vo Francúzsku) želanie o zaplnenom hľadisku: "Verím, že aréna bude vypredaná a diváci si prídu na svoje." 

Naposledy sa hádzanárska reprezentácia SR predstavila v Košiciach v roku 2005, keď si víťazstvom v play-off nad Rakúskom 31:24 zabezpečila postup na ME 2006 vo Švajčiarsku. "Sme radi, že po šiestich rokoch bude hrať národný tím mužov opäť v Košiciach. Som presvedčený, že v Steel aréne nájdu svoj komfort nielen družstvá, ale aj fanúšikovia," skonštatoval prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Jaroslav Holeša. 
Výber Košíc ako dejiska kvalifikačného stretnutia privítala aj slovenská hádzanárska legenda Anton Frolo: "Teším sa, že sa tu predstavia najlepší slovenskí hráči. Súčasná generácia má na to, aby robila slávu slovenskej hádzanej." 

Zverenci kouča Zoltána Heistera majú zraz na programe v piatok 3. júna o 16.00 h v bratislavskom Hoteli Bonbón v bratislavskej Petržalke. Po dvojdňovej príprave odletia v pondelok 6. júna do Izraela, kde vo štvrtok 9. 6. odohrajú v meste Rišon LeZion od 18.00 h SELČ kvalifikačný zápas. Po piatkovom návrate (10. 6.) na Slovensko do Košíc ich v nedeľu 12. 6. čaká od 16.00 h duel s Čiernou Horou. 

"Nominovali sme hráčov, ktorí hrajú vo svojich kluboch v solídnej forme. Verím, že to chalani zúročia na palubovke, bude tomu zodpovedať aj naša hra, podarí sa nám zvíťaziť a postúpiť na ME," uviedol asistent hlavného trénera SR Juraj Jurajov, ktorého doplnil brankár Teodor Paul: "My chceme vyhrať už v Izraeli a potom si doma užiť duel s Čiernou Horou." Ďalší z nominovaných hráčov - pivot Martin Mazák tiež verí v úspešnú bodku za kvalifikáciou: "Máme to rozbehnuté veľmi dobre." 

Pondelková tlačová beseda sa uskutočnila netradične v hádzanárskej električke, ktorú pred Staničným námestím v Košiciach pokrstili šampanským primátor mesta Richard Raši, prezident SZH Jaroslav Holeša a bývalý hádzanársky reprezentant Anton Frolo. Električka bude v košických uliciach robiť reklamu blížiacemu sa kvalifikačnému stretnutiu a pozývať športových fanúšikov do Steel arény. 

Nominácia hádzanárov Slovenska na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2012 proti Izraelu a Čiernej Hore: 

brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.) 
pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.) 
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica). 

Zostávajúci program 4. skupiny kvalifikácie hádzanárov o postup na ME 2012: 

streda 8. 6. 2011: 20.15 h Čierna Hora - Švédsko (Pljevlja) 

štvrtok 9. 6.: 18.00 h SELČ Izrael - Slovensko (Rišon LeZion)  

nedeľa 12. 6.: 16.00 h Slovensko - Čierna Hora (Košice), 18.15 h Švédsko - Izrael (Karlskrona) 


Tabuľka 4. skupiny: 
1. Slovensko 4 3 0 1 117:96 6 
2. Švédsko 4 3 0 1 109:99 6 
---------------------------------------------------- 
3. Čierna Hora 4 1 0 3 112:121 2 
4. Izrael 4 1 0 3 108:130 2 

Doterajšie výsledky: Slovensko - Izrael 38:24, Švédsko - Č. Hora 30:27, Č. Hora - Slovensko 25:35, Izrael - Švédsko 28:32, Slovensko - Švédsko 23:21, Izrael - Č. Hora 29:24, Švédsko - Slovensko 26:21, Čierna Hora - Izrael 36:27.




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL