Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Dvojnásobný triumf dorastencov Tatrana Prešov


24.05.2011


Mladí Šarišania si počas víkendu vybojovali zlato v oboch kategóriách.


Tatran handball aréna patrila počas uplynulého víkendu mládežníckej hádzanej. O najcennejšie kovy bojovali v Prešove po dlhodobej časti štyri najlepšie tímy starších a mladších dorastencov.

Právo usporiadania záverečných turnajov o medaily mali víťazi základných častí. Keďže sa nimi stali starší i mladší dorastenci Tatrana Prešov, dejiskom v oboch vekových kategóriách bola Tatran handball aréna. Prešovčania rolu favoritov v domácom prostredí potvrdili a do klubovej vitríny Tatrana pribudli cenné poháre.

V kategórii starších dorastencov súboje o medaily zvádzali Tatran Prešov, 1. MHK Košice, MŠK Považská Bystrica a HK Kúpele Bojnice, v kategórii mladších Tatran Prešov, 1. MHK Košice, MŠK Považská Bystrica a HC Topvar Topoľčany. Sitom záverečných zápasov najúspešnejšie prešli celky zverencov prešovských trénerov starších dorastencov Stanislava Kolpaka a mladších Mareka Gernáta. V semifinále vyhral starší dorast Tatrana Prešov nad Bojnicami 34:18. Vo finále zdolali „Kolpakovci“ po tuhom boji a dramatickom priebehu Považskú Bystricu 28:25. V súboji o bronz Košice vyhrali nad Topoľčanmi 35:19.

Mladší dorastenci vedení trénerom M. Gernátom v sobotu zvíťazili nad Považskou Bystricou 38:27, v nedeľňajšom finále rovnako presvedčivo 43:29 aj nad Košicami. Bronzové medaily získali Košice po výhre nad Bojnicami 26:23.

Po oba dni bola atmosféra v Tatran handball aréne vskutku majstrovská. Hľadisko sa zaplnilo skoro ako na ligových zápasoch seniorov. Divácku kulisu umocnili výkony aktérov na palubovke. Najlepšími sa prezentovali víťazi. Ako prví sa z najcennejších kovov radovali mladší dorastenci Tatrana Prešov. Vo finále jednoznačne prevýšili košických rovesníkov. „Vo finále nie je rozhodujúca výška skóre, ale len a len víťazstvo. To naše bolo výsledkom celoročnej práce tohto tímu a jeho samotný herný potenciál. Chlapci výkonmi potvrdili talent i fakt, že v budúcnosti sa s nimi v klube dá určite rátať. Celú sezónu poctivo na sebe pracovali. Potom dokázali zvládať aj ťažké zápasy, v ktorých získali ďalšie skúsenosti a dvíhali si sebavedomie. To všetko, aj vďaka podmienkam aké na hádzanú má mládež v Prešove, zúročili v záverečných zápasoch sezóny. Myslím, niet pochýb o tom, že titul je v správnych rukách,“ povedal po zisku titulu tréner mladších dorastencov Tatrana Prešov Marek Gernát.

Ťažšiu úlohu vo finále mali starší dorastenci Tatrana Prešov. Tréner Stanislav Kolpak nemohol využiť služby jednej z opôr, zraneného Dominika Kroka. V súboji s Považanmi ale mladí prešovskí hádzanári okrem herného umenia vytiahli aj príkladnú bojovnosť a tak ako pred nimi ich mladší kolegovia, aj oni zdvihli nad hlavy pohár pre víťazov. „Prvú časť dlhodobej súťaže sme zvládli bez jedinej bodovej straty. V druhej prišla prehra v Považskej Bystrici i nešťastná v Bojniciach. V záverečnom turnaji sme však chceli potvrdiť, že na titul to máme dobre rozbehnuté. Škoda, však zranenia Domina Kroka, s ním by sme boli určite silnejší. Finále bolo podľa mňa dôstojným vyvrcholením sezóny. Malo napínavý dej, našu víťaznú koncovku, takže naša radosť je namieste,“ konštatoval po úspešnej koncovke tréner starších dorastencov Tatrana Prešov Stanislav Kolpak.

Zdroj: KORZÁR




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL