Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Obaja slovenskí šampióni do Ligy majstrov


24.05.2011


Účasť v európskych pohárových súťažiach 2011/2012 potvrdili zatiaľ tri hádzanárske kluby zo Slovenska.


Uplynulú sobotu sa vyvrcholením národného play-off hádzanárok o titul majstra SR v rámci WHIL skončila sezóna najvyšších domácich súťaží na Slovensku. Na podanie prihlášok do nadchádzajúceho ročníka majú kluby čas do konca mája, ale obaja úradujúci majstri Tatran Prešov (muži) a Iuventa Michalovce (muži) museli promptne po zisku titulov vyjadriť svoje stanovisko ohľadom účasti v Lige majstrov. "Prešov aj Michalovce potvrdili svoj štart v Lige majstrov," informoval agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Ďalšie kluby s právom účasti v európskych pohárových súťažiach si svoju prípadnú prihlášku na účinkovanie na medzinárodnej scéne môžu ešte rozmyslieť. "Konečný termín uzávierky prihlášok je 13. jún. Zatiaľ máme potvrdený záujem zo strany Hlohovca, ostatní majú ešte čas," dodal Brunovský.

V sezóne 2010/2011 štartovalo v EP zo Slovenska kvarteto - Tatran Prešov, MŠK Hlohovec (muži), Iuventa Michalovce a Bánovský HK Gabor Bánovce nad Bebravou (ženy).

S vrcholiacimi najvyššími ligovými súťažami v jednotlivých európskych krajinách sa postupne rysuje aj zoznam účastníkov LM mužov v sezóne 2011/2012. Slovensko bude v prestížnej klubovej súťaži zastupovať už tradične Tatran Prešov. Zo zverejného provizórneho menoslovia vyplýva, že slovenský šampión si účasť v skupinovej fáze LM musí vybojovať opäť v kvalifikácii.

Prešovčania figurujú medzi tímami, ktoré musia absolvovať kvalifikačnú fázu, ale v rámci nej sú zaradení do najvyššieho I. koša. V praxi to znamená, že za súperov dostanú družstvá z "nižších" košov. O tom, koho im nadelí osud, rozhodne žreb 27. júna vo Viedni. Od nadchádzajúcej sezóny sa v kvalifikačných skupinách bude hrať podľa nového formátu: nie ako doteraz systémom každý s každým, ale o jednu miestenku do skupinovej fázy budú tímy bojovať ako na turnaji Final Four s dvoma semifinálovými zápasmi a dvoma stretnutiami o konečné umiestnenie.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL