Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

V reprezentácii SR Szöllösiová namiesto Súkenníkovej


24.05.2011


Zmena v nominácii hádzanárok Slovenska na prípravné zápasy vo Švajčiarsku a Rakúsku.


Tréner ženskej reprezentácie hádzanárok Slovenska Štefan Katušák urobil pred budúcotýždňovým zrazom jednu zmenu v nominácii. Namiesto krídelníčky HC Britterm Veselí nad Moravou Lucie Súkenníkovej, ktorá v týchto dňoch ešte bojuje so svojím klubom o titul majstra ČR, povolal na štyri júnové medzištátne zápasy vo Švajčiarsku a Rakúsku čerstvú slovenskú šampiónku Teréziu Szöllösiovú z Iuventy Michalovce.

V 16-člennom kádri je päť legionárok a jedenásť hráčok z domácich klubov. Najpočetnejšie zastúpenie po Szöllösiovej zaradení do reprezentačného výberu má Iuventa Michalovce. Z družstva aktuálnych majsteriek Slovenska bude mať Katušák k dispozícii päť hráčok (okrem Szöllösiovej aj kvarteto Gubiková, Hollá, Polláková, Wollingerová). Vicemajstrovský HK Slovan Duslo Šaľa "dodal" štyri hádzanárky (Túrociová, Trochtová, Pileková, Bérešová).

Slovenky sa začiatkom júna predstavia dvakrát vo Švajčiarsku (4. a 5. 6. v Herisau) a dvakrát v Rakúsku (7. a 8. 6. v Schwarzi a Innsbrucku). Tieto stretnutia sú súčasťou prípravy na kvalifikáciu ME 2012, ktorá sa začne na jeseň tohto roka. Zraz reprezentantiek SR je naplánovaný na pondelok 30. mája v Modre.

Aktualizovaná nominácia hádzanárok Slovenska na medzištátne zápasy vo Švajčiarsku (4. a 5. 6.) a Rakúsku (7. a 8. 6. 2011):
brankárky: Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce),
pivotky: Michaela Kovaličková (HK Štart Trenčín), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa),
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Team Esbjerg/Dán.), Zuzana Hollá, Terézia Szöllösiová (obe Iuventa Michalovce), Simona Pileková, Lucia Bérešová (obe HK Slovan Duslo Šaľa),
spojky: Lýdia Jakubisová (VfL Oldenburg/Nem.), Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou), Alžbeta Polláková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce).

Program najbližších zápasov ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska:
sobota 4. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau)
nedeľa 5. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau)
utorok 7. 6.: Rakúsko - Slovensko (19.00 h, Schwarz)
streda 8. 6.: Rakúsko - Slovensko (18.00 h, Innsbruck)

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL