Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Popluhárovej nemecké double s Thüringenom


25.05.2011


Petra Popluhárová v Nemecku s majstrovským titulom i triumfom v pohári.


Slovenská hádzanárska reprezentantka Petra Popluhárová má za sebou úspešnú klubovú sezónu. Po svojom prestupe zo Slovana Duslo Šaľa sa v drese tímu Thüringer HC hneď dočkala dvoch úspechov na ligovej i pohárovej scéne v Nemecku.

Dvadsaťdvaročná spojka sa najkôr tešila z majstrovského titulu, ktorý si so spoluhráčkami vybojovali v dramatickom finále proti Buxtehuder SV. V prvom finálovom stretnutí vyhral Thüringer vonku 34:29 a zdalo sa byť o šampiónovi rozhodnuté. V domácej odvete však podľahol 23:28, keď päť minút pred koncom prehrával ešte o deväť gólov. Pri vyrovnanej bilancii bodov i skóre z dvojzápasu rozhodol v jeho prospech väčší počet gólov dosiahnutých na pôde súpera.

Popluhárová a spol. mohli po záverečnom hvizde oslavovať prvý titul v klubovej histórii Thüringeru. Čerstvý nemecký majster počas víkendu zavŕšil sezónu ziskom "double", keď triumfoval v Nemeckom pohári.

Finále v Göppingene, ktoré bolo reprízou súboja o bundesligový titul, zdolal Thüringer HC pred 2500 divákmi vicemajstrovský Buxtehuder SV 27:25 (14:13). Popluhárová sa tentoraz nezapísala do streleckej listiny.

Úspechy družstva s domicilom v Erfurte a Bad Langensalze určite potešili aj ďalšiu Slovenku Lýdiu Jakubisovú (VfL Oldenburg), ktorá si od nadchádzajúcej sezóny už bude obliekať dres úradujúceho nemeckého šampióna.

Zdroj: SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL