Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Szücsov prestup z Grosswallstadtu do Hannoveru


26.05.2011


Slovenský hádzanár Csaba Szücs mladší bude pokračovať v kariére v TSV Hannover-Burgdorf.


Slovenský hádzanársky reprezentant Csaba Szücs ml. (nar. 28. 7. 1987) sa dočkal nového angažmánu. Od ročníka 2011/2012 si bude obliekať dres nemeckého prvoligového tímu TSV Hannover-Burgdorf, do ktorého prestupuje z družstva bundesligového konkurenta TV
Grosswallstadt, kde sa mu po tejto sezóne končí platnosť dvojročnej zmluvy. Dvadsaťtriročný Szcs sa od 1. júla stane na dva roky hráčom momentálne 14. tímu tabuľky najvyššej nemeckej súťaže.

"Kontrakt som podpísal do roku 2013. Potenciál družstva je dobrý, v tejto sezóne mal Hannover veľa zranených hráčov a chýbalo mu aj šťastie v zápasoch. Myslím si, že môže pomýšľať na vyššie priečky a výhľadovo by o dva - tri roky mohol hrať aj v európskych pohároch. Považujem projekt tohto klubu za zaujímavú perspektívu. Chcel by som prispieť k tomu, aby sa zaradil medzi desať najlepších klubov v lige, je to pre mňa výzva," uviedol pre agentúru SITA 203 cm vysoký hráč využiteľný na rôznych postoch spojkového radu.

Pre Szücsa nebude hannoverský klub úplnou neznámou, pred podpisom zmluvy si pozisťoval informácie o novom pôsobisku. "Stretnem sa tam s bývalými spoluhráčmi z Nordhornu Piotrom Przybeckým a Nikolasom Katsigiannisom, s ktorými som sa rozprával o novom pôsobisku a pochvaľovali si to tam. Hovoril som aj s trénerom Christopherom Nordmeyerom, ktorý chcel, aby som prišiel," poznamenal košický rodák.

Jeho doterajší zamestnávateľ TV Grosswallstadt už vo februári zverejnil, že s ním z ekonomických dôvodov nepredĺži zmluvu. Pôvodne chcel mať Szücs jasno o novom klube už v polovici marca, vyvinulo sa to však inak. Situácia sa skomplikovala a na jej úspešné vyriešenie si musel počkať až na koniec mája.

"Tento angažmán sa objavil až neskôr. Predtým som mal dve - tri iné možnosti, ale tie nevyšli, z čoho som bol aj nervózny. Bol to taký zvláštny pocit hrávať ligové zápasy i stretnutia v Pohári EHF v mysli s neistotou ohľadom budúcnosti. Teraz som však spokojný, ako to dopadlo. Je pre mňa dobré, že môžem zostať v Nemecku a hrať tu najvyššiu súťaž za solídny tím s ambíciami dostať sa na vyššie pozície. Mojou prioritou bolo zostať v Nemecku aj kvôli rodine a škole. Veľa hráčov túži hrať v bundeslige. Ja mám túto možnosť, preto som rád, že tak bude aj naďalej."

Šéf TSV Hannover-Burgdorf Ulrich Karos na margo slovenskej posily uviedol: "Ide o mladého hráča s veľkým potenciálom ďalšieho napredovania. Napriek svoju mladému veku má bohaté medzinárodné skúsenosti." Z príchodu Szücsa má radosť aj kormidelník Christopher Nordmeyer: "Teším sa, že do nášho kádra pribudne mladý hráč, ktorý prinesie skúsenosti do stredu obrany. Csaba si zastane svoje miesto v ofenzíve i defenzíve. Je to typ hráča, ktorý nás na našej ceste k zlepšovaniu môže posunúť ďalej."

Csaba Szücs ml. si od roku 2009 obliekal dres TV Grosswallstadt. Syn bývalého vynikajúceho československého reprezentanta rovnakého mena je odchovancom košickej hádzanej, v rokoch 2002 - 2008 pôsobil v HC Erlangen, potom jednu sezónu hral v HSG Nordhorn. Vyše dvojmetrová spojka patrí k stabilným členom kádra reprezentácie SR, s ktorou si na MS 2009 vybojoval 10. miesto. Na tohtoročnom svetovom šampionáte vo Švédsku neštartoval, z nominácie ho vyradilo zranenie brušného svalu. V júni si so spoluhráčmi môže spečatiť postup na ME 2012.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL