Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v Modre aj s Dubajovou


30.05.2011


Slovenské hádzanárky sa zišli v Modre na sústredení pred medzištátnymi zápasmi vo Švajčiarsku a Rakúsku.


Reprezentácia hádzanárok Slovenska sa zišla v pondelok popoludní v Modre na štvordňovom sústredení pred štvoricou júnových medzištátnych zápasov vo Švajčiarsku a Rakúsku. Z nominovaných hráčok napokon vypadla pre problémy s kolenami aj Terézia Szöllösiová z Iuventy Michalovce, ktorá pôvodne nahradila Luciu Súkenníkovú z českého HC Britterm Veselí nad Moravou.

Najnovším prírastkom v družstve je spojka Katarína Dubajová z HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý má piatimi hráčkami v aktuálnom 16-člennom kádri najpočetnejšie zastúpenie. "Dubajová bola v širšom kádri a som rád, že prijala pozvánku. Je to skúsená hráčka, ktorá teraz dostane šancu ukázať sa. V lige hrávala menej a pred jesennou kvalifikáciou ME si ju chcem otestovať. Mohla by nám pomôcť vystužiť defenzívu. Dohodol som sa s ňou, že sa tu v Modre bude s nami pripravovať a do Švajčiarska a Rakúska už s nami zrejme nepocestuje," poznamenal kouč žien SR Štefan Katušák k povolaniu 32-ročnej Dubajovej.

Slovenky čaká štvordňový tréningový dril v malokarpatskom meste. "Tréningy budú mať technicko-taktické zameranie. Povenujeme sa aj nácviku obrany," uviedol Katušák k najbližšiemu programu: "V piatok ráno cestujeme do Švajčiarska, kde sa predstavíme počas víkendu. V pondelok sa presunieme do Rakúska, kde odohráme prípravné stretnutia v utorok a stredu."

Zápasy slovenských hádzanárok so Švajčiarkami sa uskutočnia 4. a 5. júna v Herisau a s Rakúšankami sa bude hrať 7. a 8. júna v Schwarzi a Innsbrucku. Pre Katušákove zverenky sú duely súčasťou prípravy na kvalifikáciu ME 2012, ktorá sa začne na jeseň tohto roka.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie v Modre a medzištátne zápasy vo Švajčiarsku (4. a 5. 6.) a Rakúsku (7. a 8. 6. 2011):

brankárky:  Žaneta Tóthová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Martina Túrociová (HK Slovan Duslo Šaľa), Lucia Gubiková
(Iuventa Michalovce),

pivotky: Michaela Kovaličková (HK Štart Trenčín), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa),

krídelníčky: Dagmar Stuparičová (Team Esbjerg/Dán.), Zuzana Hollá (Iuventa Michalovce), Simona Pileková, Lucia Bérešová (obe HK Slovan Duslo Šaľa),

spojky: Lýdia Jakubisová (VfL Oldenburg/Nem.), Petra Popluhárová (Thuringer HC/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (Bánovský HK Gábor Bánovce nad Bebravou), Alžbeta Polláková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce), Katarína Dubajová (HK Slovan Duslo Šaľa).

Program najbližších zápasov ženskej hádzanárskej reprezentácie Slovenska:
sobota 4. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau),
nedeľa 5. 6.: Švajčiarsko - Slovensko (17.30 h, Herisau),
utorok 7. 6.: Rakúsko - Slovensko (19.00 h, Schwarz),
streda 8. 6.: Rakúsko - Slovensko (18.00 h, Innsbruck).

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL