Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Peter Dávid má Slovensku čo vracať


31.05.2011


Slovenská reprezentácia v hádzanej juniorov pod taktovkou tria z Nemecka.


Novým trénerom juniorskej reprezentácie hádzanárov Slovenska sa stal Peter Dávid. Predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej (SZH) dotiahli jeho angažovanie v závere uplynulého týždňa.

"Je to pre mňa veľká česť, že budem môcť pracovať pre slovenskú reprezentáciu. Teším sa na novú úlohu a skúsenosť. Slovensku mám čo vracať, pochádzam z tejto krajiny a aspoň takouto formou jej to môžem vrátiť. Je to aj šanca dostať sa späť do slovenskej hádzanej. Dúfam, že moje pôsobenie splní očakávania a bude to fungovať," povedal v rozhovore pre agentúru SITA P. Dávid, ktorý si už aj vybral svojich najbližších spolupracovníkov: "Asistentom bude Peter Kalafút a trénerom brankárov Miloš Hačko. Sú to ľudia, na ktorých sa môžem stopercentne spoľahnúť. Akoby sme sa pri tvorbe realizačného tímu vybrali nemeckou cestou, keďže všetci traja už dlhší čas pôsobíme v tejto krajine."

V pondelok odobrilo Dávidovi pôsobenie na lavičke juniorov SR aj vedenie jeho súčasného zamestnávateľa - bundesligového tímu TV Grosswallstadt, kde zastáva post hlavného kormidelníka. "Priznám sa, pôvodne som si nevedel predstaviť, ako zladiť povinnosti v klube i reprezentácii. V pondelok som dostal zelenú do predstaviteľov Grosswallstadtu, podľa ktorých je táto možnosť aj určitou formou odmeny za odvedenú prácu," tvrdí 45-ročný rodák z Malaciek.

Prvý zraz novo sa tvoriacej juniorskej reprezentácie SR je na programe už koncom júna pred mládežníckom podujatím Partille Cup v Gőteborgu. "Plánujem pozvať na tréningový tábor 28 - 30 hráčov, s ktorými budeme v dvoch skupinách trénovať štyrikrát denne. Musíme si o nich urobiť prehľad, aby sme mohli vybrať ideálny 16-členný káder z hráčov ročníkov narodenia 1992 a 1993. Samozrejme, spolupracovať chceme aj s trénerom kadetov Martinom Križanom," načrtol prvé kroky vo funkcii kouča juniorov Peter Dávid.

Úspešný slovenský tréner v sobotu 4. júna odkoučuje posledný bundesligový zápas tejto sezóny. Jeho zverenci v TV Grosswallstadt vrátane krajana Csabu Szucsa ml. nastúpia na pôde Frisch Auf! Göppingen. "Čaká nás najsmutnejší zápas sezóny. Práve s Göppingenom sme totiž prišli vo finále o trofej v Pohári EHF. My sme si to finále prehrali v hlavách. Musím priznať, že v oboch dueloch sme boli horším tímom. Napriek tomu, sme v európskej pohárovej súťaži dosiahli viac, ako sa očakávalo a na čo družstvo malo," dodal bývalý hráč Lokomotívy Trnava.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL