Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Nemecký šampión angažoval Slovenku Stuparičovú


02.06.2011


Dagmar Stuparičová treťou slovenskou hádzanárkou v Thuringer HC


Slovenská légia v nemeckom prvoligovom klube Thüringer HC sa opäť rozrástla. Po dávnejšie avizovanom prestupe Lýdie Jakubisovej z VfL Oldenburg sa Petra Popluhárová môže tešiť na ďalšiu spoluhráčku z reprezentácie SR. Úradujúci bundesligový šampión a zároveň víťaz domácej pohárovej súťaže angažoval Dagmar Stuparičovú z dánskeho klubu Team Esbjerg. Skúsená ľavá krídelníčka si zahrá pod vedením trénera Herberta Müllera, ktorý má so Slovenkami dobré skúsenosti a chcel ju získať už pred dvoma rokmi, keď koučoval rumunský C.S. Rulmentul-Urban Brašov.

"Je veľmi dôležité, že sú v družstve aj Lýdia s Petrou. Navyše viem, že Müller je dobrý tréner. Pozitívom nového pôsobiska je aj blízkosť k domovu," uviedla pre portál handball-world.com Stuparičová.

Dvadsaťosemročná Bratislavčanka sa predsa len dostala do najvyššej nemeckej súťaže. V roku 2009 po ukončení angažmánu v maďarskom DVSC-Aquaticum Debrecín mal byť jej ďalším zamestnávateľom Rhein-Main Bienen pôsobiaci v Sulzbachu, ale klub pre finančné problémy nedostal licenciu. Stuparičová potom skončila v Esbjergu.

"Obľúbila som si Dánsko, ale keď som si porovnala všetky pozitíva a negatíva, tak som si vybrala Thüringer HC. Verím, že som sa rozhodla správne," vysvetlila svoju voľbu 165 cm vysoká šikovná krídelníčka, ktorá nastrieľala v drese Esbjergu 83 ligových gólov a 26 presných zásahov zaznamenala v Pohári EHF 2010/2011.

Po dvoch rokoch v najlepšej ligovej súťaži na svete si Stuparičová zvolila prestup do I. bundesligy a aj do Ligy majstrov. "Som veľmi šťastná, že budem môcť hrať v Nemecku za najlepšie družstvo. Je to moja tretia šanca. Pred ôsmimi rokmi som už bola v kontakte s Leverkusenom a pred dvoma rokmi som dokonca podpísala kontrakt v Sulzbachu. Je známe, ako to vtedy dopadlo," dodala trojnásobná najlepšia hádzanárka SR (2007 - 2009), ktorá doma hrávala za Chiranu Medical Bratislava a HK Slovan Duslo Šaľa, odkiaľ sa v roku 2005 vydala na legionárske chodníčky.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL