Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Iuventa aj s B-družstvom žien, návrat mužov Sečoviec


02.06.2011


V I. slovenskej lige mužov chcú účinkovať Sečovce, medzi účastníkov ženskej súťaže sa chce zaradiť B-družstvo Iuventy.


Hádzanársky klub Iuventa Michalovce bude mať v nasledujúcej sezóne dve ženské družstvá. Majstrovský A-tím bude účinkovať v spoločnej slovensko-českej súťaži WHIL. Novinkou je vytvorenie "béčka", ktoré bude vystupovať pod hlavičkou Centra talentovanej mládeže (CTM) a zatiaľ ešte nevie, akú súťaž bude hrať. Vedenie klubu však požiadalo o jeho zaradenie do I. ligy žien.

Vyhovenie žiadosti závisí od súhlasného stanoviska všetkých zainteresovaných klubov. "V budúcom ročníku máme len v kategórii staršieho dorastu registrovaných až 40 hráčok. Pri kvalite nášho ženského tímu a taktiež sily toho dorasteneckého by sa na ihrisko nedostali všetky, preto im chceme ponúknuť túto možnosť. Keďže chceme skvalitniť aj prechod do ženskej kategórie, myslíme si, že vznik rezervného tímu pomôže v tomto kroku aj našim mládežníčkam," vysvetlil pre Korzár športový riaditeľ Iuventy Pavol Mačičák dôvod vytvorenia B-družstva.

Zaujímavou správou je návrat hádzanárov Sečoviec, ktorí boli v rokoch 2000 a 2001 majstrami SR, na domácu scénu po vyše štyroch rokoch od zániku klubu z finančných dôvodov. Predstavitelia Sečoviec podali žiadosť o účinkovanie v I. lige mužov, hoci by mali začať v II. lige. "Od začiatku roka sa pripravovala partia hráčov pod vedením Jozefa Bokola. Registrujeme záujem v meste o tento šport, takže aj preto sme sa rozhodli prihlásiť do I. ligy," uviedol pre Korzár Jozef Gamrát, súčasný primátor Sečoviec a niekdajší prezident ŠKP Sečovce.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL