Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v Rakúsku a Švajčiarsku bez Popluhárovej


02.06.2011


Starosti trénera hádzanárok Slovenska Štefana Katušáka so zložením družstva.


Hádzanárske reprezentantky Slovenska vo štvrtok zakončia štvordňové sústredenie v Modre. V piatok po raňajkách nasadnú do autobusu a naberú smer Švajčiarsko a Rakúsko, kde počas víkendu, resp. v úvode budúceho týždňa odohrajú po dva medzištátne priateľské zápasy.

Národný tím žien naďalej sprevádzajú problémy so zložením kádra a tréner Štefan Katušák ešte vo štvrtok popoludní nevedel s určitosťou povedať, či bude môcť počítať so všetkými z nominovaných hráčok. "Zatiaľ tu ešte stále nie je s nami Alžbeta Tóthová, ktorá by mi však dnes večer mala dať definitívne vedieť, či s nami pocestuje. Rád by som bol, keby bola k dispozícii na blížiace sa štyri stretnutia aj Katarína Dubajová, ktorá v Modre s nami trénuje. Je to stále otvorená záležitosť, momentálne to riešime," poskytol agentúre SITA aktuálne informácie Š. Katušák.

Na pondelkový zraz sa dostavila Petra Popluhárová, ale spojka úradujúceho nemeckého majstra Thuringer HC sa pre zranenie prakticky hneď rozlúčila so spoluhráčkami. "Peťa má už nejaký čas problémy s kolenom, pre ktoré nehrala ani posledné tri bundesligové súboje. Lekár jej neodporučil záťaž, keďže má v kolene zápal," vysvetlil absenciu jednej z opôr družstva kormidelník SR, ktorý na otázku, či za týchto nie ideálnych okolností neuvažoval o doplnení kádra, poznamenal: "Hovoril som s niektorými hráčkami, napríklad Zuzanou Bahýlovou, ale po sezóne majú v prevažnej väčšine už naplánované dovolenky. Nie je jednoduché niekoho narýchlo zohnať. Napokon sa k nám v tejto náročnej situácii zrejme pridá krídelníčka Annamária Birkušová z Trenčína."

Ako je známe, pred Petrou Popluhárovou sa Katušákovi ospravedlnili krídelníčky z majstrovských tímov v ČR a SR - Lucia Súkenníková z Veselí nad Moravou (dovolenka) a Terézia Szöllösiová z Iuventy Michalovce (problémy s kolenami).

Zápasy slovenských hádzanárok so Švajčiarkami sa uskutočnia 4. a 5. júna v Herisau a s Rakúšankami sa bude hrať 7. a 8. júna v Schwarzi a Innsbrucku. Pre Katušákove zverenky sú duely súčasťou prípravy na kvalifikáciu ME 2012, ktorá sa začne na jeseň tohto roka.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL