Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Do Steel Areny pozýva Richard Štochl


02.06.2011


Tréner hádzanárov SR Zoltán Heister donominoval pred záverom kvalifikácie ME brankára Františka Boháča


BRATISLAVA 2. júna (SITA) - Do nominácie hádzanárov Slovenska na budúcotýždňové zostávajúce dva zápasy kvalifikácie o postup na ME 2012 v Srbsku - vo štvrtok 9. júna o 18.00 h SELČ v meste Rišon LeZion proti Izraelu a v nedeľu 12. 6. o 16.00 h privíta v Košiciach Čiernu Horu - pribudol tretí brankár.


Vzhľadom na to, že reprezentačná jednotka Richard Štochl má v sobotu 4. 6. ešte klubové povinnosti a v drese čerstvého francúzskeho šampióna Montpellier HB nastúpi v lige proti Saint Raphaël VHB, tréner národného tímu mužov Slovenska Zoltán Heister dodatočne povolal Františka Boháča. Brankár 1. MHK Košice, ktorý sa od nadchádzajúcej sezóny stane hráčom majstrovského Tatrana Prešov, absolvoval reprezentačnú premiéru v aprílovom prípravnom zápase s Rakúskom (26:28). Keďže Štochl sa pridá k spoluhráčom až v pondelok, je pravdepodobné, že do Izraela pocestuje okrem Teodora Paula aj Boháč.

Vo výbere SR je teraz 18 hráčov, z toho dvanásť legionárov a šesť hráčov z domácej súťaže. Na piatkovom zraze v Bratislave bude určite chýbať trojica pôsobiaca v zahraničí. Okrem spomenutého Richarda Štochla aj bundesligové spojky Daniel Valo (HSG Wetzlar) a Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt), ktoré majú tiež ešte klubové povinnosti.

   Slováci sú so 6 bodmi na čele 4. kvalifikačnej skupiny a na istotu postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát v Srbsku potrebujú získať jeden bod.

Aktualizovaná nominácia hádzanárov Slovenska na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2012 proti Izraelu a Čiernej Hore: 

Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.), František Boháč (1. MHK Košice)
   
Pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
  
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)

Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica).



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL