Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Slováci na zraze bez kvarteta legionárov


04.06.2011


Reprezentačnému trénerovi hádzanárov Slovenska Zoltánovi Heisterovi sa na piatkovom zraze v Hoteli Bonbón v bratislavskej Petržalke hlásilo 14 hráčov, chýbali štyria legionári


BRATISLAVA 3. júna (SITA) - Hádzanári Slovenska sa zišli v piatok popoludní v Bratislave pred budúcotýždňovými zostávajúcimi dvoma zápasmi kvalifikácie ME 2012, v ktorých budú chcieť spečatiť svoj postup na šampionát do Srbska.

Tréner Zoltán Heister nominoval na stretnutia - vo štvrtok 9. júna o 18.00 h SELČ v meste Rišon LeZion proti Izraelu a v nedeľu 12. 6. o 16.00 h v Košiciach s Čiernou Horou - osemnásťčlenný káder. Na piatkovom zraze v Hoteli Bonbón v bratislavskej Petržalke sa mu hlásilo 14 hráčov vrátane donominovaného tretieho brankára Františka Boháča. Pre víkendové klubové povinnosti zatiaľ chýbala trojica legionárov, ku ktorým nečakane pribudol aj štvrtý hráč pôsobiaci v zahraničí.

"Csaba Szücs a Dano Valo prídu z Nemecka v nedeľu, Rišo Štochl sa k nám pripojí až v pondelok priamo v Izraeli, aj preto som povolal ďalšieho brankára Fera Boháča. Maťovi Straňovskému sa pokazilo auto a momentálne čaká na taliansko-rakúskych hraniciach na odťahovú službu. Zatiaľ neviem povedať, kedy dorazí," uviedol Zoltán Heister. 

Slovenskí hádzanári po víkendovej príprave v Bratislave odletia v pondelok 6. júna do Izraela, odkiaľ sa vrátia v piatok (10. 6.) do Košíc, kde zavŕšia svoje kvalifikačné účinkovanie. "Máme to dobre rozohraté. Neviem si dobre predstaviť, čo by sa muselo stať, aby sme to nedotiahli do úspešného konca. Rozhodne však záver kvalifikácie nechceme vypustiť," dodal tréner mužov SR. 
   
Slováci sú so 6 bodmi na čele 4. kvalifikačnej skupiny a na istotu postupu na budúcoročný kontinentálny šampionát v Srbsku potrebujú získať jeden bod.
   
Nominácia hádzanárov Slovenska na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2012 proti Izraelu a Čiernej Hore: 
   
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.), František Boháč (1. MHK Košice)
   
Pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
   
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)
   
Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica).



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL