Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Slováci už od pondelka v Izraeli


06.06.2011


Peter Kukučka: "Stačí nám získať bod, ale ja som prišiel na reprezentačný zraz s cieľom dvakrát zvíťaziť“


BRATISLAVA 6. júna (SITA) - Slovenskí hádzanári po krátkej príprave od piatka v Bratislave odcestovali v pondelok predpoludním z viedenského letiska Schwechat do izraelského Tel Avivu na svoje predposledné vystúpenie v kvalifikácii ME 2012. To absolvujú proti domácej reprezentácii vo štvrtok 9. 6. o 18.00 h SELČ v meste Rišon LeZion.

Netradične skorý odchod do dejiska zápasu je podľa trénera Zoltána Heistera určitou formou odmeny za kvalifikáciu a zároveň si ho vynútili okolnosti. "Mali sme pozvanie od izraelskej strany, aby sme prišli o deň - dva skôr. My sme im vyhoveli. Niektorí hráči mali po ligovej sezóne dosť voľna a aj tak by sme doma tiež trénovali, takže sme spojili jedno s druhým," vysvetlil kouč SR.
   
Jeho zverenci majú kvalifikáciu výborne rozohranú, dve kolá pred jej koncom sú lídrami 4. skupiny. Vo štvrtok v Izraeli alebo v nedeľu v Košiciach proti Čiernej Hore môžu definitívne spečatiť svoj postup na kontinentálny šampionát do Srbska. "Zostáva nám urobiť posledný krok, hoci ten býva najťažší. Stačí nám získať bod, ale ja som prišiel na reprezentačný zraz s cieľom dvakrát zvíťaziť. Myslím si, že v našich silách je vyhrať oba duely a určite urobíme všetko pre to, aby sa nám to podarilo. Výsledkami v predchádzajúcich zápasoch sme si vytvorili dobrú východiskovú pozíciu, a preto nie sme teraz pod tlakom," uviedol špílmacher slovenského národného tímu Peter Kukučka, ktorý chýbal pre chorobu v marcových kvalifikačných dueloch so Švédskom. Dvadsaťosemročný dirigent hry sa v drese Kadetten Schaffhausen Handball tešil vo Švajčiarsku zo zisku double. "Pohodu z klubu by som rád preniesol aj do reprezentácie, tu je totiž vždy dobrá atmosféra," dodal odchovanec považskobystrickej hádzanej.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL