Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Kukučka neľutuje svoj odchod z Nemecka


07.06.2011


Slovenský hádzanár Peter Kukučka má v drese švajčiarskeho Schaffhausenu za sebou vydarenú klubovú sezónu, ktorú chce ešte prikrášliť na reprezentačnej úrovni postupom na ME


BRATISLAVA 7. júna (SITA) - Slovenský hádzanár Peter Kukučka prišiel na zraz reprezentačného tímu pred júnovým vyvrcholením kvalifikácie ME 2012 v dobrej nálade a pohode. Môže za to aj vydarená klubová sezóna, keď sa v drese Kadetten Schaffhausen Handball tešil vo Švajčiarsku zo zisku "double". Okrem majstrovského titulu a triumfu vo Švajčiarskom pohári úspešne účinkoval so Schaffhausenom aj v Lige majstrov, kde stroskotal v osemfinále. Cestu do štvrťfinále prestížnej súťaže mu prekazil francúzsky Montpellier Agglomération HB, klub reprezentačného spoluhráča a vynikajúceho brankára Richarda Štochla.

"Určite to bola veľmi úspešná klubová sezóna, do ktorej patrí aj vydarené účinkovanie v Lige majstrov. V Schaffhausene sa vždy dávajú najvyššie ciele. Som rád, že sme to zvládli," spokojne skonštatoval 28-ročný tvorca hry, ktorý sa nedávno tešil z vybojovania piateho titulu šampiónov Švajčiarska.
   
"Vo finále to nebolo jednoduché, Winterthur nás dobre preveril. Prvý zápas sme vyhrali o štyri góly 29:25, potom sme uspeli vonku trojgólovým rozdielom 26:23 a na záver sme dosiahli jednoznačné víťazstvo 38:25. Dôležitý krok k titulu sme spravili na pôde súpera, tam sa séria zlomila v náš prospech," vrátil sa rodák z Bojníc k zápasom proti Pfadi Winterthur.
   
Švajčiarske finále bolo aj slovenským súbojom, keďže proti sebe stáli Peter Kukučka na jednej a Martin Pramuk, Ladislav Tarhai ml. a Michal Švajlen na druhej strane. "A to bol ešte jeden Slovák navyše v hľadisku," prezradil Kukučka ´inšpekčnú´ návštevu reprezentačného spoluhráča Radoslava Antla, ktorý sa prišiel pozrieť, ako sa bojuje o titul v krajine helvétskeho kríža. "Samozrejme, že som vnímal krajanov na opačnej strane. Ja som sa však sústredil na náš výkon. Pred duelmi i po nich sme sa však s chalanmi stretli a podebatovali," uviedol bývalý hráč Považskej Bystrice, Tatrana Prešov, maďarského Dunaferru a nemeckého Nordhornu.
   
Peter Kukučka pôsobí v Schaffhausene od februára 2009. "Ešte rok mám platnú zmluvu, som tu maximálne spokojný. Určite sa mi oplatilo odísť z Nemecka do Švajčiarska, vôbec tento krok neľutujem. Mám tu vytvorené lepšie podmienky pre mňa i rodinu. Je tu väčšia pohoda, necestujeme toľko, a tak môžem tráviť viac času s najbližšími. Navyše hráme o najvyššie méty a štartujeme v európskych pohároch vrátane Ligy majstrov," dodal na záver odchovanec považskobystrickej hádzanej, ktorý chce dať bodku za sezónou 2010/2011 vybojovaním si postupu na ME 2012 v drese Slovenska.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL