Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Rozhodnutie ohľadom najvyšších súťaží v nedeľu


08.06.2011


O účastníkoch extraligy a WHIL bude rozhodovať výkonný výbor SZH


BRATISLAVA 7. júna (SITA) - Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej (SZH) bude na svojom nedeľňajšom zasadnutí pred kvalifikačným duelom mužov o postup na ME 2012 SR - Čierna Hora v Košiciach riešiť aj otázky ohľadom najvyšších domácich ligových súťaží v sezóne 2011/2012.

V extralige mužov, v ktorej v uplynulom ročníku štartovalo sedem tímom, zatiaľ nie je známy ani počet účastníkov. Okrem úradujúceho šampióna Tatrana Prešov, ktorý vstúpi do súťaže až v play-off, prejavili záujem o extraligu aj zvyšní šiesti lanskí účastníci (1. MHK Košice, HC Štart Nové Zámky, MŠK Považská Bystrica, MŠK Hlohovec, HK Topoľčany, ŠKP Bratislava), ako aj druhý a tretí tím I. ligy Duslo Šaľa, resp. HC winLand Michalovce. Akú podobu bude mať napokon najvyššia súťaž mužov, bude známe až po zasadnutí VV SZH.
   
O niečo jasnejšia sa zdá byť situácia v ženskej WHIL. Osmička českých účastníkov bude rovnaká ako v sezóne 2010/2011 (Veselí, Slavia, Zlín, Olomouc, Most, Písek, Poruba, Hradec). Viacero otáznikov viselo nad zložením šestice slovenských družstiev. Problémy si museli vyriešiť BHK Gabor Bánovce nad Bebravou a HK Štart Trenčín. Otázne bolo aj to, či niekto z prvoligovej súťaže nahradí HK Danlog Partizánske, ktorý mal na základe svojho umiestnenia zostúpiť. Šancu hrať interligu odmietol MHK Bytča ako víťaz I. ligy. Tým sa otvorila šanca pre Partizánske, ktoré ju podľa všetkého aj využije.

"Prihlášku do WHIL sme podali a splnili všetky potrebné náležitosti. Chcel by som poprieť informácie, ktoré v uplynulých dňoch hovorili o našej fúzii s Bánovcami. S nikým sme sa nespojili a fungujeme tak ako doteraz," uviedol pre agentúru SITA Šurgan.

Ak sa funkcionárom klubov podarí dotiahnuť posledné nejasnosti, je reálne, že v interlige 2011/2012 si zahrá rovnaké slovenské sexteto (Michalovce, Šaľa, Bánovce, ŠKP Bratislava, Trenčín a Partizánske) ako v predchádzajúcom ročníku.



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL