Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Slováci proti Izraelu s cieľom postupovej definitívy


08.06.2011


Peter Kukučka je pred štvrtkovým kvalifikačným duelom o postup na ME optimistom: "Bude to odlišný duel ako v Považskej Bystrici, ale dovolím si tvrdiť, že určite vyhráme"


BRATISLAVA/RIŠON LEZION 8. júna (SITA) - Kvalifikácia hádzanárov o postup na majstrovstvá Európy 2012 vstupuje do svojej záverečnej fázy. Tohtotýždňové zápasy dvoch záverečných kôl siedmich kvalifikačných skupín rozhodnú o štrnástke postupujúcich, ktorí sa pridajú k dvojici Srbsko (organizátor) a Francúzsko (obhajca) s istotou účasti.

Hádzanári Slovenska sú na najlepšej ceste vybojovať si tretíkrát v ére samostatnosti účasť na kontinentálnom šampionáte. Posledný postupový krok môžu spraviť vo štvrtok 9. 6. od 18.00 h SELČ v meste Rišon LeZion zápasom proti Izraelu (rozhodujú: Nikolovski a Kolevski z Macedónska). V tejto chvíli potrebujú reprezentanti SR na definitívu obsadenia jednej z dvoch postupových priečok v 4. skupine bod, ale za istých okolností možno nebudú potrebovať ani ten.

"Človek má obavy vždy, ale kvalifikáciu máme dobre rozohranú. Neviem, čo by sa muselo stať, aby sme naše snaženie nedotiahli do úspešného konca. Dúfam, že nám to vyjde už v Izraeli, ale, samozrejme, že by sme chceli vyhrať oba zostávajúce zápasy," uviedol kouč mužov SR Zoltán Heister, ktorého zverenci majú pred sebou ešte aj nedeľňajší domáci duel v košickej Steel aréne proti Čiernej Hore (12. 6. o 16.00 h).
   
Slováci sú po štyroch kolách na čele tabuľky 4. skupiny o skóre pred Švédmi. "Prvenstvo v skupine má význam pri nasadení do košov pri žrebe záverečného turnaja. Uvidíme, ako napokon dopadne. Je to však relatívne, pretože družstvá na ME sú veľmi vyrovnané a niekedy môže na prvý pohľad výhoda vyústiť aj do nevýhody," poznamenal Heister k slovensko-švédskemu súboju na diaľku.
   
Októbrový prvý vzájomný kvalifikačný duel sa v Považskej Bystrici skončil jednoznančným víťazstvom Slovenska, ktoré zdolalo Izrael 38:24 (20:14). "Nikdy netreba hovoriť o ľahkom súperovi. My sme boli na jeseň vo veľkej pohode, teraz to bude určite iný zápas. Izraelčania hrajú doma, kde ich výkon o nejaké percentá stúpa. Na svojej strane budú mať publikum a budeme sa musieť vyrovnať aj so zvýšenou agresivitou v ich podaní. Nebude to jednoduché, ale my sme už dokázali, že vieme zahrať dobre aj vonku. Chceme nadviazať na výkon z marcového duelu proti Švédom a pokračovať v tomto trende. Chceme získať štyri body a potvrdiť, že forma družstva je trvalejšia," zaželal si kormidelník SR, ktorý má od pondelkového príchodu do dejiska stretnutia k dispozícii kompletný 18-ročný káder.
   
Sebavedomie pred štvrtkovým duelom nechýba ani tvorcovi hry slovenského tímu Petrovi Kukučkovi, ktorý si v Rišone LeZion nepripúšťa iný výsledok ako víťazstvo. "Bude to odlišný duel ako v Považskej Bystrici, ale dovolím si tvrdiť, že určite vyhráme. My sme niekde inde ako Izraelčania. Možno budú s nami držať polčas, ale my ideme stretnutie vyhrať." Ak by sa Kukučkova predpoveď naplnila, vo štvrtok večer by mohli vypuknúť prvé oslavy postupu. "Pevne verím, že to tak bude a budeme mať dôvod trochu oslavovať už aj v Izraeli. Hlavné oslavy si však necháme na nedeľňajší domáci zápas s Čiernou Horou," poznamenal krídelník Radoslav Antl.
   
Druhý zápas 5. kola 4. skupiny Čierna Hora - Švédsko, ktorý tiež veľa napovie do boja o postup i prvenstvo v tabuľke, sa hrá v Pljevlji už v stredu 8. júna o 20.00 h. Dianie v 4. kvalifikačnej skupine vyvrcholí potom v nedeľu 12. júna súbojmi Slovensko - Čierna Hora a Švédsko - Izrael.
   
Nominácia hádzanárov Slovenska na zostávajúce dva zápasy kvalifikácie ME 2012 proti Izraelu a Čiernej Hore: 
   
Brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomeration HB/Fr.), Teodor Paul (Celebi-FTC Budapešť/Maď.), František Boháč (1. MHK Košice)
   
Pivoti: Andrej Petro (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Michal Kopčo (RK Croatia Osiguranje Záhreb/Chor.), Martin Mazák (Celebi-FTC Budapešť/Maď.)
   
Krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Tomáš Urban (Tatabánya Carbonex KC/Maď.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava)
   
Spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Csaba Szücs ml. (TV Grosswallstadt/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Maroš Baláž (Pick Szeged/Maď.), Péter Szabó (Budapest Bank Kecskemét KSE/Maď.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Marek Mikéci (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (MŠK Považská Bystrica).
   
Tabuľka 4. skupiny: 
1. Slovensko     4 3 0 1 117:96 6 
2. Švédsko       4 3 0 1 109:99 6 
---------------------------------------------------- 
3. Čierna Hora  4 1 0 3 112:121 2 
4. Izrael           4 1 0 3 108:130 2 
   



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL