Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Slovenky domov s vyrovnanou bilanciou


09.06.2011


V rámci prípravy vo Švajčiarsku a Rakúsku dvakrát zvíťazili a dvakrát boli zdolané.


Hádzanárky Slovenska zakončili v stredu večer svoje švajčiarsko-rakúske turné. Pre zverenky trénerskej dvojice Štefan Katušák - Ján Beňadik bolo kvarteto medzištátnych priateľských stretnutí súčasťou prípravy na jesenný štart kvalifikácie ME 2012, v ktorej si zmerajú sily s Talianskom, Chorvátskom a Dánskom.

Konfrontácie sa skončili podľa papierových predpokladov. Slovenky dvakrát vyhrali nad Švajčiarkami 29:28 a 35:28, rovnako dvakrát však podľahli Rakúšankám 31:34 a 26:33. "Zápasy splnili svoj účel. Pri absencii niekoľkých nosných hráčok sme mali možnosť vidieť v akcii ďalšie hráčky. Viaceré z nich ukázali svoje prednosti. Napríklad Maťa Školková zaskakovala na poste strednej spojky a tejto úlohy sa zhostila na slušnej úrovni. Stretnutia nám tiež ukázali, akým spôsobom a na čom musíme ďalej pracovať. Čo sa týka hernej stránky, naše výkony sa zlepšovali. Dá sa povedať, že sme odohrali štyri relatívne kvalitné duely," uviedol pre agentúru SITA Ján Beňadik.

Štyri zápasy v priebehu piatich dní bola pre 14-členný káder, z ktorého mala navyše zdravotné problémy Alžbeta Polláková a v záverečnom súboji sa v úvode zranila Annamária Birkušová, poriadna zaberačka. Slovenkám postupne dochádzali sily, prejavilo sa to najmä v druhých polčasoch duelov proti Rakúšankám. "Vzhľadom na to, že sme s úzkym kádrom odohrali za necelý týždeň štyri zápasy, nám v záverečných 15 minútach dochádzali sily. Únava sa prejavovala aj väčším počtom technických chýb, čo tiež ovplyvnilo konečné rezultáty s Rakúskom," poznamenal asistent kouča.

V slovenskom družstve absentovali vo Švajčiarsku a Rakúsku štyri skúsené spojky Petra Popluhárová, Alžbeta Tóthová, Veronika Pajtášová a napokon aj Katarína Dubajová. Okrem nich absentovali aj krídelníčky Lucia Súkenníková, Terézia Szöllösiová a tiež niektoré z talentovaných mladých hráčok. "Ako bude vyzerať konečná nominácia na úvodné kvalifikačné vystúpenia je ešte predčasné hovoriť, lebo dovtedy zostáva veľa času. Všeličo sa môže prihodiť a zohrať úlohu pri jej zostavovaní," dodal Ján Beňadik.

Zdroj: SITA



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL